"Культура vs війна. Тарас Компаніченко". Премʼєра документального фільму
Категорія
Культура
Дата публікації

"Культура vs війна. Тарас Компаніченко". Премʼєра документального фільму

"Культура vs війна. Тарас Компаніченко". Премʼєра документального фільму
Джерело:  online.ua

З початком повномасштабного вторгнення Росії багато діячів культури стали на захист України. Серед таких митців — кобзар Тарас Компаніченко, який добровільно долучився до армії. Саме про нього в рамках масштабного просвітницького проєкту "Культура vs війна" зняли нову документальну стрічку, яка отримала однойменну назву "Культура vs війна. Тарас Компаніченко".

Джерело:  Дивись Українське!

Кобзар Тарас Компаніченко: що про нього відомо

Все своє життя Тарас досліджує, зберігає та популяризує українську кобзарську традицію.

Варто зазначити, що цьогоріч разом з гуртом «Хорея Козацька» він став лауреатом Шевченківської премії.

Кобза супроводжує музиканта й у війську – під багатосторічну музику та кобзарський спів українські воїни приймають присягу, одружуються та проводжають своїх побратимів в останню путь.

Не отримавши зброї говорити про захист вітчизни, що треба йти в бій, я вважав, що це не етично. Тому коли я отримав зброю, то відчув, що наблизився до стану, до якого мене зараховували – мене називали лицарем української культури, — розповідає Тарас Компаніченко.

 Він відверто ділиться з українцями свої унікальним баченням місії нашої нації.

Кожен народ, кожна нація навіщось створені Богом. Для чого? Щоб просто возгордитися? Ні. Тільки для того, щоб якось прислужитися для спільного земного блага. Щоб творчий потенціал кожної нації був реалізований, — пояснює кобзар.

Що важливо знати про проєкт "Культура vs війна"

Проєкт "Культура vs війна" створюється Асоціацією "Сприяння розвитку кінематографа в Україні – дивись українське!" за підтримки Європейського Союзу European Union in Ukraine , Фонду "МХП-Громаді" та Компанії "Вавілон".

Команда фільму:

  • Режисер – Кадім Тарасов

  • Оператор-постановник – Юрій Грузінов

  • Продюсер – Андрій Різоль

  • Виконавчий продюсер – Аліна Краснянська

  • Менеджер проєкту від ЄС – Марко Ферраро

  • Креативний продюсер – Святослав Різоль

  • Оператори – Юлія Большинська, Кадім Тарасов, Олег Руз.

Як уже згадувалося раніше, автори проєкту також представили документальні стрічки про гурт "Антитіла", українського кінооператора Сергія Михальчука, відомого актора, режисера й військовослужбовця Ахтема Сеітаблаєва, письменника та музиканта Сергія Жадана, які роблять все можливе для захисту батьківщини від ворога.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?