У Палаті представників США кардинально змінили рішення щодо допомоги Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

У Палаті представників США кардинально змінили рішення щодо допомоги Україні

У Палаті представників США кардинально змінили рішення щодо допомоги Україні
Джерело:  online.ua

За словами речника Палати представників, республіканця Кевіна Маккарті, він ухвалив рішення про збереження допомоги Україні у розмірі 300 млн дол в законопроєкті про фінансування Міноборони США, попри свої попередні заяви про наміри вилучити вказані кошти.

Джерело:  The Hill

У Палаті представників різко змінили рішення щодо допомоги Україні

Як пояснив Кевін Маккарті, він вирішив залишити ці кошти після того, коли зрозумів, що в іншому бюджетному законопроєкті – про фінансування Державного департаменту та закордонних операцій – також передбачені гроші для України.

Республіканець також звернув увагу на те, що вилучити допомогу Україні з бюджету Державного департаменту та закордонних операцій "стає дедалі важче". Враховуючи цей фактор, він вирішив залишити гроші для Києва в обох проєктах.

Як уже згадувалося раніше, незабаром Палата представників повинна провести єдине процедурне голосування стосовно чотирьох законопроєктів про асигнування, зокрема фінансування Пентагону, Державного департаменту та закордонних операцій.

Що важливо розуміти, 300 мільйонів доларів, про які йдеться, стосуються фінансування програми "Допомога Україні в забезпеченні безпеки", яка існує з 2014 року, коли Росія здійснила вторгнення в Україну.

Вашингтон визначився з головним контролером американської допомоги для України

23 вересня офіційно стало відомо, що генерального інспектора Пентагона Роберта Сторча обрали головним контролером допомоги, які Штати передають Україні.

Призначення головного генерального інспектора допоможе забезпечити підтримку Конгресом оборони України найбільш відповідальним і ефективним способом, — прокоментував це рішення Вашингтона Сенатор-республіканець Роджер Вікер, високопоставлений член Комітету зі збройних сил.

Роберт Сторч розпочне свою роботу уже 18 жовтня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?