У Німеччині висунули жорстку умову ЄС щодо вступу України у блок
Категорія
Політика
Дата публікації

У Німеччині висунули жорстку умову ЄС щодо вступу України у блок

У Німеччині висунули жорстку умову ЄС щодо вступу України у блок
Джерело:  online.ua

На переконання головної кандидатки Соціал-демократичної партії Німеччини на європейських виборах Катаріни Барлі, без змін в Європейському Союзі не варто розраховувати на вступу України до ЄС під час наступної виборчої каденції Європарламенту до 2029 року.

Джерело: Spiegel

Німеччина назвала умову для швидкого вступу України у ЄС

Якщо ми нічого не змінимо в Європейському Союзі, я не бачу, що це станеться, – наголосила Катаріна Барлі.

Однак, за її словами, наразі вона не бачить сенсу називати конкретні цифри.

Ми повинні думати не тільки про Україну, а й про Європейський Союз, який також повинен бути здатний прийняти цю країну, – зазначила німецька політикиня.

Катаріна Барлі нагадала членам ЄС про те, що Україна – дуже велика країна.

Окрім того, вона додала, що лише аграрний сектор нашої країни настільки великий, що, виходячи з нинішніх правил, сільськогосподарські субсидії ЄС зможуть отримати лише вона та ще одна країна Євросоюзу.

Ми повинні змінитися, якщо ми хочемо приймати такі країни, як Україна, – підкреслила представниця команди канцлера Олафа Шольца.

Що в Україні кажуть майбутній вступ в ЄС

За словами віцепрем'єрки Ольги Стефанішиної, офіційний Київ не встигне до жовтня виконати на 100% всі сім критеріїв Єврокомісії, попри це перемовини про вступ до Європейського Союзу все одно почнуться.

Ми будемо готові до членства в Європейському Союзі в найближчі два роки, але, звичайно, перебіг війни буде визначати політичні рамки ухвалення цього рішення.

Вона також озвучила прогноз, що Україна буде де-факто готовою до членства у ЄС через найближчі два роки, а до вступу у НАТО – навіть раніше.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?