Україна пішла на поступки Угорщині — відома причина
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна пішла на поступки Угорщині — відома причина

Україна пішла на поступки Угорщині — відома причина
Джерело:  online.ua

Національне агентство з питань запобігання корупції офіційно підтвердило призупинення статусу міжнародного спонсора війни для угорського OTP Bank після неодноразових публічних вимог офіційного Будапешта. 

Джерело:  НАЗК

Україна змушена була піти на поступку Угорщині: що сталося

Варто звернути увагу на те, що це рішення, окрім безпосередньо OTP Bank, також стосувалося ще 5 грецьких перевізників, яких українська влада звинувачує у нелегальному транспортуванні російської нафти в обхід цінової стелі.

Таке рішення ухвалене за результатом переговорів між представниками Агентства та представниками компаній та урядів цих країн щодо припинення співпраці з Російською Федерацією, – заявили представники НАЗК, однак поки не розрили жодних додаткових деталей.

Національне агентство з питань запобігання корупції не приховує, що розраховує у відповідь на своє рішення отримати розблокування Угорщиною траншу в 500 мільйонів євро з Європейського фонду миру, а також відмови Греції від блокування майбутнього пакета санкцій ЄС, який має на меті обмежити можливості Росії продовжувати війну.

Фото — nazk.gov.ua/uk

Що важливо розуміти, виключення грецьких компаній та угорського банку з переліку міжнародних спонсорів війни залежатиме від виконання умов стосовно співпраці з офіційною Москвою.

Що відомо про скандал навколо угорського OTP Bank

У травні 2023 року Національне агентство з питань запобігання корупції України заявило про те, що внесло OTP Bank – найбільший угорський банк – до списку спонсорів війни через позицію керівництва банку продовжувати діяльність у РФ та фактичне визнання так званих "ДНР"/"ЛНР".

Офіційний Будапешт почав публічно погрожувати, що через внесення OTP Bank до переліку спонсорів війни угорській владі "буде дуже важко" домовитись із Брюсселем про нові санкції проти Росії, а також що йому "доведеться" блокувати виділення нових траншів із Європейського фонду миру для Києва.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?