У НАТО вперше відреагували на конфлікт Польщі та України
Категорія
Політика
Дата публікації

У НАТО вперше відреагували на конфлікт Польщі та України

У НАТО вперше відреагували на конфлікт Польщі та України
Джерело:  online.ua

На переконання генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, офіційна Варшава зможе знайти шляхи вирішення розбіжностей з Україною без впливу на військову підтримку нашої країни.

Джерело: Reuters

Конфлікт Польщі та України — з'явилася реакція НАТО

Я очікую і я впевнений, що Україна й Польща знайдуть спосіб розв'язувати ці питання (протиріччя. – Ред.) без негативного впливу на військову підтримку України, – наголосив Єнс Столтенберг

Як уже згадувалося раніше, після загострення зернового конфлікту з Україною прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький виступив з неочікуваною та скандальною заявою.

20 вересня він почав стверджувати, що станом на сьогодні офіційна Варшава сконцентрувалася на переозброєнні власної армії і тому більше не збирається постачати військової допомоги Києву.

Що важливо розуміти, його слова стали реакцією на емоційну заяву українського лідера Володимира Зеленського під час виступу на Генеральній асамблеї ООН, де той звинуватив "декого в Європі" в підготовці "сцени для московського актора".

На тлі гучного скандалу польська влада заявила, що станом на сьогодні здійснює винятково заздалегідь узгоджене постачання боєприпасів і озброєння, зокрема за контрактами з офіційним Києвом.

Польща шантажує Україну вступом в ЄС

Нещодавно глава Міністерства сільського господарства Польщі Роберт Телус почав публічно погрожувати, що його країна буде блокувати вступ України до Європейського союзу, якщо не вирішиться питання експорту зерна.

Сьогодні нам необхідно створювати інструменти, тому що з українською продукцією ми проживемо довше. Коли Польща вступила до Євросоюзу, нам довелося виконати умови. І ці умови нам були нав’язані дуже жорстко. І ми повинні поставити умови для України. Якщо ми не створимо ці інструменти сьогодні, Польща напевно не погодиться на вступ України до ЄС, — попередив Телус.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?