Які бувають кровоспинні засоби?
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

Які бувають кровоспинні засоби?

Які бувають кровоспинні засоби?
Джерело:  online.ua

Щоб зупинилась невелика кровотеча, частіше за все достатньо піднести пошкоджену частину тіла під холодну воду, але якщо кровотеча сильна, її можливо зупинити лише кровоспинними засобами, завдяки яким пришвидшується згортання крові. Це говориться стосовно пошкодження вен, артерій та інших випадків. Такий препарат може допомогти тим людям, які страждають від гемофілії — знижене згортання крові. Також, ці засоби використовують стоматологи під час своєї роботи.

Існує всього два види кровоспинних засобів:

  • резорбтивний — його дія відбувається тільки після потрапляння в кров;

  • місцевий — діє після контакту з раною.

Кровоспинні препарати складаються з етамзилату, апротиніну, ельтромбопага тощо. Також, часто можуть додавати антисептичний засіб або антибіотик.

Кровоспинні засоби продають у різному вигляді, наприклад, порошків, таблетки і розчину. Зазвичай, місцеві засоби представлені у вигляді губок або порошка. В вигляді таблеток, порошків, розчину для крапельниць виробляють резорбтивні препарати. Ці засоби використовують у екстрених ситуаціях, якщо кровотечу треба терміново зупинити. Розчини для внутрішньовенних інфузій впливає на систему згортання крові. Починається дія крапельниці після введення ліків в кров.

Показання та протипоказання для препаратів

Місцеві кровоспинні засоби застосовують при невеликих порізах, подряпинах тощо. Але краще бути обережнішими з кровотечею з носа, тому що це може бути захисною реакцією організму. Отже, перед тим, як скористатися таким лікарським препаратом, треба знати інструкцію та протипоказання.

Резорбтивний засіб набагато серйозніший препарат, і якщо неправильно використовувати його, це може призвести до серйозних проблем, навіть до летального наслідку. Є такі загальні показання для використання кровоспинних ліків:

  • кровотеча під час операції;

  • лейкоз;

  • гострий гепатит;

  • сепсис;

  • хвороби печінки;

  • гемофілії;

  • фіброміома матки;

  • геморой тощо.

Хоч і кровоспинні засоби можуть допомогти в деяких випадках, але існує перелік захворювань та деяких моментів, при яких не можна вживати ці ліки,тому що це може бути небезпечним для здоров'я.
Протипоказання, при яких забороняється використовувати кровоспинні ліки:

  • вагітність;

  • тромбози;

  • ниркова недостатність тощо.

Слід звертати увагу на особливості та індивідуальність людини при виборі та використанні таких препаратів.

Ціни на кровоспинні ліки

Різні кровоспинні препарати коштують по різному, починаючи з найдешевших, які коштують десь кілька десятків гривень, до найдорожчих, сума яких може сягати тисяч гривень.

В аптеці такий засіб може купити кожний, але краще не займатись самолікуванням, а використовувати лише за рекомендаціями лікарів, особливо якщо це не маленька побутова рана. Взагалі, краще звертати увагу не на ціни, а на якість продукції.

Якщо є аналог ліків, який схожий з складом оригіналу, що порекомендував лікар, можна купити і його, і ціна буде менша. Адже на ціну має вплив як і склад препарату, так і виробник, країна, яка виробляє його тощо.
Рекомендовано завжди зберігати в своїй аптечці кровоспинні ліки, щоб швидко позбутися рани або подряпини, щоб не стало гірше. Якщо ви хочете купити місцевий засіб, краще брати той, який не містить антибіотик. Але, краще прислухатись до рекомендацій лікаря.

Особливо, не рекомендовано приймати кровоспинні ліки під час рясної менструації. Деякі жінки вважають, що таким чином покращать свій стан, але це не завжди так, а лише в деяких випадках. Якщо приймати неправильні дози, може виникнути тромбоз. Не займайтеся самолікуванням і завжди звертайтеся до вашого лікаря перед тим, як купити ліки.

Серія АВ №578435 від 25 травня 2011 року, рішення №317.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?