ЄС висунув невідкладну вимогу Росії по Криму
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

ЄС висунув невідкладну вимогу Росії по Криму

ЄС висунув невідкладну вимогу Росії по Криму
Джерело:  online.ua

Керівництво Євросоюзу миттєво відреагувало на чергову кричущу провокацію команди російського президента Володимира Путіна в українському Криму, пов'язану з незаконним засудженням кримських татар. Офіційний Брюссель вимагає від Кремля дотримуватися прав людини на окупованому півострові.

Джерело: Twitter представника зовнішньополітичної служби ЄС Петера Стано

Представник ЄС підкреслив, що вироки, винесені Ленуру Халілову, Руслану Месутову, Руслану Нагаєву і Ельдару Кантемірову, неприйнятні. Він закликав Кремль дотримуватися міжнародних стандарті вв області прав людини та інші зобов'язань відповідно до міжнародного права в незаконно анексованому Криму.

Вироки кримським татарам

Чотирьом кримським татарам 16 серпня військовий "суд" Росії виніс суворі вироки - політв'язнів з окупованого Криму відправили до в'язниці на термін від 12 до 18 років.

Їх затримали ще 10 червня 2019 роки після обшуків за місцем проживання. З тих пір вони залишаються в ув'язненні. Російська влада звинувачує кримських татар в причетності до організації "Хізб ут-Тахрір аль-Іслямі", яка нібито причетна до терористичної діяльності.

У російському суді не представили жодних доказів тих звинувачень, які висунули кримським татарам. До речі, по цій же справі в вересні минулого року в Росії засудили ще сімох жителів Криму. Кожен з них отримав покарання у вигляді не менше 13 років позбавлення волі.

Україна вже висловила протест через кричущі порушення прав людей Росією в окупованому Криму. Український глава Володимир Зеленський закликав Кремль негайно припинити переслідування кримьских татар і негайно звільнити незаконно засуджених людей. Він також закликав міжнародне співтовариство відреагувати на провокації Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?