Чорна п'ятниця – час обрати очисник повітря
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

Чорна п'ятниця – час обрати очисник повітря

Чорна п'ятниця – час обрати очисник повітря
Джерело:  online.ua

З 22 по 29 листопада 2021 року відбудеться Чорна п'ятниця – час божевільних знижок та масових розпродажів найпопулярніших товарів. У цей період особливо вигідно купувати техніку та електроніку. Хоча цього року й очікується підвищення цін на ці категорії, торгові майданчики не скасовують спецпропозиції та бонусні умови продажу. Одна з необхідних речей для створення домашнього затишку – очищувач повітря. Подивимося, як вибрати прилад для квартири.

Різновиди фільтрів

Прилади відрізняються способами очищення повітря та технічними характеристиками. На вибір впливає те, наскільки забруднена атмосфера, чи є у будинку маленькі діти чи алергії. У сучасних пристроях застосовують різні види фільтрів:

  • Грубого очищення. Система затримує шерсть, великий пил. Конструкція багаторазового використання, яку чистять щіткою чи пилососом.

  • Вугільний. Нейтралізує неприємні запахи.

  • НЕРА. Уловлює найдрібніші частинки, алергени.

  • Електростатичний. Притягує пилок, дрібний пил.

  • Водний. Чистить та зволожує повітря.

  • Фотокаталітичний. Знешкоджує токсини.

  • Ультрафіолетовий. Дезінфікує атмосферу, вбиває мікроби.

Очищувачі повітря оснащені декількома фільтрами, їхній вигляд і кількість відрізняються в залежності від моделі. Прилади можуть бути наділені додатковими функціями, які включаються за потребою. До таких можливостей відносяться зволоження, іонізація, ароматизація, а також нагрівання, озонування та інші.

Якщо ви живете в екологічно несприятливій зоні (у великому місті, неподалік промислового підприємства, траси) або страждаєте на алергію, купіть пристрій з фільтром тонкого очищення, функцією знезараження повітря. А кліматичні комплекси позбавлять необхідності часто відкривати вікна.

Технічні параметри очищувачів

Прилади відрізняються режимами та можливостями. При виборі враховуйте такі критерії:

  • Продуктивність. Кількість повітря, яке пристрій може очистити протягом години. Пристрій підбирають, орієнтуючись на площу приміщення. Воно має обробляти повітряну масу не менше двох разів на годину.

  • Гучність. Цей параметр дуже важливий, якщо плануєте користуватись приладом у спальні. Ступінь шуму має перевищувати 30 діб.

  • Перемикання рівнів. Вдень очисник працює в одному режимі, а вночі – в іншому. Якщо є таймер, можна ввімкнути або вимкнути.

  • Встановлення. Існують підлогові та настінні варіанти.

  • Індикатор забруднення. Пристрій сигналізує про необхідність заміни/чищення фільтрів.

Управління приладом та особливості обслуговування

У бюджетних моделях перемикання режимів здійснюється поворотом механічних регуляторів. Світлові індикатори показують роботу функції. У приладах середнього цінового сегмента встановлено електронне керування. Інформація виводиться на екран, просто регулювати показання датчиків, запускати цикли. Очищувачі преміум-класу можна підключити до системи «Розумний дім» та керувати ними зі смартфона у віддаленому режимі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?