Кращі засоби для прання вручну
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

Кращі засоби для прання вручну

Кращі засоби для прання вручну
Джерело:  online.ua

З появою пральних машинок ручне прання наразі — досить рідке явище. Та все-таки є примхливі матеріали, для яких навіть не підходить делікатний цикл у пральній машині. Або ж необхідно вивести складну пляму на одязі, попередньо замочивши його. І хто, скажіть, ні разу не прав руками під час подорожей?
Є така думка, що пом’якшувачі тканини призначені виключно для машинного прання. Та це не так. Додавати ополіскувач, коли ми перемо руками, не лише бажано, а й потрібно. У широкому асортименті кондиціонерів для білизни від Lenor® кожен знайде собі аромат до вподоби.

Незаплямована репутація

Позбутися плями — часом ціле випробування. На щастя, сьогодні на полицях магазинів представлені різноманітні засоби для боротьби з в’їдливими забрудненнями.

  • Плямовивідник. Є порошкові та рідкі варіанти. Можна додавати безпосередньо до засобу для прання. Якщо плями складні, рекомендовано спочатку замочити річ на кілька годин у розчині теплої води з плямовивідником.

  • Хлоровмісні засоби — ефективні для відбілювання, але внаслідок агресивних компонентів можуть пошкоджувати волокна тканини та надати білим речам жовтого відтінку. Також мають характерний неприємний запах.

Якщо під рукою немає промислового засобу для видалення плям, можна скористатися кількома перевіреними народними методами.

  • Сода — підійде для легких забруднень. Інструкцію запам’ятати просто: в 5 літрах теплої води розчинити 5 ст. л. соди та замочити речі у розчині на 5 годин. Після виполоскати.

  • Господарське мило. Замочіть одяг у теплій воді, ретельно натерши зіпсоване місце милом, та залишіть на кілька годин. Після також виполоскати.

  • Лимонний сік можна використовувати навіть для делікатних матеріалів. Нанесіть свіжовижатий сік на плями на кілька годин, після чого виперіть із засобом для прання і прополощіть.

Не забувайте використовувати гумові рукавиці, щоб уберегти шкіру рук від подразнення та алергічної реакції.

Делікатне прання

Для речей з мереживом, спідньої білизни, шовкових блузок, панчіх та інших предметів гардеробу з делікатних тканин, рекомендовано ручне прання. Сюди ж можна віднести в’язані вироби та одяг із вишивкою. Щоб запобігти пошкодженню волокон, прати необхідно за середніх температур.

Як правильно прати руками?

  1. У миску набрати теплої води.

  2. Розчинити ретельно мийний засіб.

  3. Переглянути речі на наявність плям. Якщо виявили забруднення, його треба попередньо обробити.

  4. Розсортувати одяг за кольорами. Замочувати окремо, щоб речі не полиняли.

  5. Залишити одяг у розчині на 10 хвилин. Так засіб для прання проникне у волокна тканини, тому прання буде ефективнішим.

  6. Обережно випрати та віджати зайву воду.

  7. Змінити воду та прополоскати речі.

  8. Ще раз набрати прохолодної води, додавши ароматний кондиціонер для білизни. Прополоскати та віджати тканину.

Ополіскувач не лише надасть приємного запаху вашому одягу, а й збереже структуру волокон. Подаруйте речам м’якість з Lenor®!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?