Що таке віза єдиного представника та як за нею здобути британське громадянство?
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

Що таке віза єдиного представника та як за нею здобути британське громадянство?

Що таке віза єдиного представника та як за нею здобути британське громадянство?
Джерело:  online.ua

Іммігрувати до Великої Британії хотіли б багато хто. Цей крок обіцяє стабільність, високий рівень життя та забезпечене майбутнє. Потрапити в країну можна у різний спосіб: хтось шукає британського роботодавця, хтось знаходить собі чоловіка чи дружину з Англії, а хтось має достатньо грошей, щоб отримати громадянство в обмін на інвестиції.

Але в цій статті ми хотіли б розповісти про візу, про яку мало хто знає – це віза єдиного представника закордонної компанії. У чому її суть? Допустимо, у вас на батьківщині є успішна компанія, яка хотіла б відкрити в Англії філію, представництво чи дочірню фірму. Зрозуміло, їй знадобиться своя людина, яка налагоджуватиме там бізнес-процеси. Ось їй й видається ця віза. Якщо справи підуть добре і новий офіс буде благополучно функціонувати, його керівник може з часом отримати спочатку статус ПМП, а потім і громадянство Великої Британії.

Ми попросили експертів імміграційної компанії Imperial & Legal розповісти докладніше про те, хто може отримати цю візу, що для цього необхідно, а також відповісти на інші питання, що стосуються цієї імміграційної програми.

Хто може одержати британську візу єдиного представника?

Співробітник, який планує отримати візу представника бізнесу до Великої Британії, має відповідати таким критеріям:

  • Працювати на керівній посаді у материнській компанії, яка збирається відкривати свою філію в Англії.

  • Мати право приймати важливі рішення, не узгоджуючи їх із головною фірмою.

  • Не бути власником основного пакета акцій материнської компанії.

  • Не бути агентом, що працює на комісійній основі, а працювати в компанії безпосередньо.

  • На момент оформлення візи не проживає у Великій Британії.

  • Працювати тільки в цій компанії та мати необхідний рівень освіти та достатню кількість досвіду для того, щоб ефективно керувати дочірнім підприємством, розташованим у Британії.

  • Мати достатньо коштів, щоб забезпечити себе та свою сім'ю житлом, а також утримувати їх, не звертаючись до держави із проханням про допомогу.

  • Знати англійську мову на рівні А1.

Важливий момент! Якщо компанія вже має свої філії в Англії, то скористатися цією програмою не вдасться.

Документи, необхідні для отримання візи представника бізнесу

Якщо ви відповідаєте всім зазначеним вище критеріям, необхідно буде подати наступний пакет документів:

  1. Паспорт, а також паспорти інших членів сім'ї, що вирушають разом з вами.

  2. Свідоцтва, що підтверджують ваші родинні зв'язки з людьми, зазначеними в анкеті.

  3. Виписку зі свого банківського рахунку або інші докази того, що ви маєте достатню кількість коштів на перший час.

  4. Документи, які підтверджують те, що ви є членом тієї чи іншої профільної професійної організації.

  5. Громадяни деяких країн також мають пройти тестування на туберкульоз та пред'явити документ із негативним результатом.

Компанія, яка відправляє вас до Великобританії, для оформлення візи єдиного представника закордонного бізнесу також має надати низку документів, а саме:

  1. Річні бухгалтерські звіти, витяги з рахунків у банку та інші фінансові та податкові документи.

  2. Документи, які б підтверджували володіння активами компанії.

  3. Інформаційні матеріали про діяльність підприємства.

  4. Посилання на сайт та роздруківки з нього (якщо він є).

  5. Документи, що підтверджують термін існування підприємства.

  6. Лист від компанії, в якому йтиметься про те, що вона збирається відкрити у Великій Британії своє представництво або філію. Бажано також надати бізнес-план із відкриття цього представництва.

  7. Лист від компанії, де підтверджується те, що ви були призначені її єдиним представником. Також у ньому мають бути зазначені ваші посадові обов'язки, термін найму на роботу та розмір заробітної плати.

  8. Докази того, що ви маєте право приймати рішення від імені компанії та будете керівником закордонного відділення фірми.

  9. Документи, в яких зазначено, скільки часу ви пропрацювали у головній фірмі та на якій посаді.

  10. Ваш робочий контракт, підписаний під час працевлаштування.

Імміграційній службі Великої Британії може не вистачити цього переліку документів для надання вам візи єдиного представника закордонної компанії. У такому разі вона має право вимагати додаткових документів, необхідних для прийняття рішення.

Термін дії візи єдиного представника та умови її продовження

Відповідно до останніх змін, внесених до імміграційних правил Великої Британії, максимальний термін дії візи становить 3 роки. Після цього ви зможете продовжити її ще на 2 роки, але лише за умови, що:

  • Ви досі є єдиним представником іноземної компанії і не збираєтеся залишати цю посаду.

  • Головний офіс підприємства досі перебуває за кордоном.

  • Розташована у Великій Британії філія пропонує ті ж послуги або товари, то й материнська організація.

  • У вас є засоби для оренди житла та забезпечення себе та своєї сім'ї.

Крім того, при подачі заяви на продовження англійської візи єдиного представника бізнесу, необхідно буде пред'явити докази, що відкрите вами представництво є економічно активним, а також має фінансову стабільність та постійні комерційні зобов'язання.

Набуття громадянства Великої Британії

Подати заявку на ПМП ви зможете через 5 років з дня в'їзду на територію Великої Британії за візою єдиного представника закордонної компанії. Тут також доведеться підтвердити, що відкрите вами представництво існувало та займалося комерційною діяльністю протягом усіх 5 років. Це можуть бути бухгалтерські звіти, укладені контракти, податкова та інша документація. Крім цього, потрібно показати, що представництво ще потрібно материнській компанії і ви повинні продовжувати його очолювати.

При цьому є й інші вимоги до людини, яка претендує на отримання статусу ПМП:

  • Максимальний термін відсутності на території Великої Британії – 180 днів на рік. Це правило повинно виконуватись протягом усього часу проживання в Англії.

  • Володіння англійською на рівень не нижче за В1. Також необхідно буде пройти тест на знання особливостей життя у Великій Британії.

  • Усі фінансово залежні члени сім'ї отримають дозвіл на проживання автоматично за умови, що вони здали тести. Причому до фінансово залежних можуть відноситися не лише діти до 18 років, а й повнолітні люди (наприклад, батьки на утриманні).

Ще через рік після оформлення ПМП ви зі своєю сім'єю можете претендувати на отримання громадянства та паспорта Сполученого Королівства Великої Британії. Для цього ви також маєте відповідати наступним вимогам:

  • Не мати адміністративних чи кримінальних правопорушень.

  • Не бути відсутнім за останні 5 років на території Великої Британії максимум 450 днів. При цьому за останній рік кількість днів, коли вас не було в країні, не має перевищувати 90.

Велика Британія – найкращий варіант для тих, хто бажає не лише іммігрувати до Європи, а й вести там бізнес. Відкриваючи тут бізнес, ви навряд чи зіткнетеся з адміністративними бар'єрами, оскільки вони мінімізовані на законодавчому рівні. Переїзд до Англії – це насамперед комфорт і впевненість у завтрашньому дні не тільки для вас, а й для членів вашої родини!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?