IP-домофон: зручність та безпека
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

IP-домофон: зручність та безпека

IP-домофон: зручність та безпека
Джерело:  online.ua

IP-домофон — під'єднаний до інтернету девайс, за допомогою якого відвідувачі можуть увійти до будівлі. IP в назві означає, що це смартпристрій, який слідує інтернет-протоколу. До інтернету такий домофон під'єднується через комп'ютерний сервер чи локальну мережу LAN. Це дає йому змогу передавати великі обсяги інформації. IP-домофони стають все більш популярними завдяки тому, що сприяють підвищенню безпеки та є джерелом додаткового комфорту.

Що являє собою смартдомофон

IP-відеодомофон створює якісний аудіо- та відеоконтакт відвідувачів будинку та його мешканців, у ході якого мешканці вирішують, пустити до оселі гостя або відмовити йому. IP-камера монтується у дверний дзвінок або поруч із ним, це дає змогу людям усередині будівлі побачити обличчя людини, яка має намір увійти всередину, та поговорити з нею. У разі позитивного рішення запит на доступ до входу схвалюється. Смартдомофон можна описати як пристрій, що об'єднав бездротові хмарні технології зі зручним керуванням.

Принцип роботи IP-домофону

IP-домофон — це система внутрішнього зв'язку, його робота — передавання даних між головними станціями та підстанціями через інтернет.

Головні компоненти смартдомофону:

  • Базова, або майстер-станція. Вона розміщується біля входу, часто містить відеокамеру. Базова станція запускає систему. Саме з нею взаємодіють відвідувачі, щоб зв'язатися із мешканцями будівлі.

  • Камера з мікрофоном. Відеотехнологія, якою оснащена майстер-станція. Камера показує картинку під час відеодзвінка, а мікрофон надає можливість переговорюватися відвідувачу та резиденту.

  • Підстанції, або термінали. Це бездротовий пристрій, який дає змогу мешканцям будівлі бачити відвідувачів, взаємодіяти з ними та надавати їм доступ усередину. Термінал може бути обладнаний відеокамерою (не обов'язково).

  • Блокування/розблокування дверей. Магнітний, іноді електронний пристрій, що відчиняє двері. Якщо він відсутня, мешканцям будівлі потрібно самостійно йти до дверей, відчиняти їх та впускати відвідувача.

Як користуватися IP-домофоном

Відвідувач взаємодіє із майстер-станцією: із запропонованого переліку він вибирає того, кого збирається відвідати. Після цього станція активує передачу даних через інтернет та запускає живе відео. Сигнал надходить на термінал, і людина, яка перебуває у будинку, розмовляє з відвідувачем. Якщо IP-домофон має двосторонній відеозв'язок, відвідувач також бачить мешканця будинку. Якщо відеозв'язок односторонній, відвідувач лише чує голос.

За допомогою терміналу резидент розблоковує замок та впускає відвідувача. Все, що для цього потрібно, — натиснути кнопку «відчинити». Майстер-станція отримує сигнал, двері відчиняються.

Деякі IP-домофони протягом усього контакту ведуть відеозапис. До того ж відеозапис вмикається і тоді, коли резидента немає у приміщенні. Повернувшись, він може переглянути відеозапис і дізнатися, хто приходив до нього за його відсутності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?