Проблемна шкіра — не проблема: поетапний догляд
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

Проблемна шкіра — не проблема: поетапний догляд

Проблемна шкіра — не проблема: поетапний догляд
Джерело:  online.ua

Вам колись сказали, що у вас проблемна шкіра, і ви змирилися із цим вироком на все життя? А якщо ми скажемо, що проблемна шкіра — це не тип, а стан шкіри, який можна й треба коригувати? Ні, це не вигадки. Щоденний догляд, правильно дібрані активи та лікувальна космецевтика на зразок Eucerin чи La Roche Posay здатні вгамувати вашу норовливу шкіру. І ми підкажемо, як саме.

Очищення

Коли постійно бачиш на обличчі висипи, запалені вугрі, а то й жирний блиск, хочеться вимити шкіру до скрипу. Але це вхід у замкнене коло. Агресивне очищення руйнує і без того порушену мікрофлору шкіри, яка має захищати шкіру від інфекцій, а отже шкідливі бактерії успішно розмножуються, подразнюють шкіру та погіршують її стан.

Натомість треба вибрати пінку або гель м’якої дії, в якій делікатні очищувальні компоненти доповнені BHA-кислотами. Такий засіб лагідно очистить від бруду, захистить шкіру від подразнення та разом з тим ефективно розчинить себум у порах для профілактики їхнього забиття. Але пам’ятайте, що перед вмиванням потрібно змити макіяж міцелярною водою, гідрофільною олією або бальзамом.

Також проблемній шкірі потрібне глибоке очищення 1–2 рази на тиждень. Забудьте про скраби та будь-які абразиви — вони лише рознесуть інфекцію по шкірі та значно підвищать її чутливість. Натомість зверніть увагу на ензимні пудри, пілінг-скатки або кислотні пілінги з антибактеріальним ефектом. Після цього одразу перейдіть до заспокоєння шкіри.

Тонізування 

Одна із типових ознак проблемної шкіри — миттєва реакція у вигляді печіння, почервоніння чи свербежу на будь-який вплив. Закрити цю проблему можна на етапі тонізування. Для цього треба вибрати легкий водянистий тонік, освіжальний міст або насичений тонер з рослинними компонентами: екстрактами центели азійської, алое вера чи лікарської ромашки. Такі засоби нормалізують гідробаланс шкіри та відновлюють її комфорт.

Втім, на цьому користь від другого етапу догляду не закінчується. Якщо ваша шкіра має слабкий імунітет і реагує висипами на будь-який контакт, зміцніть її мікробіом тоніком із про- і пребіотиками. Якщо ви маєте жирну чи комбіновану шкіру, віддайте перевагу продукту з олією чайного дерева або іншим антибактеріальним складником.

Проблемна шкіра не терпить тертя та механічного подразнення, тому ватний диск відкладіть у бік. Будь-який засіб краще наносьте за допомогою розпилювача або кінчиками пальчиків, легко доторкаючись.

Зволоження 

Нормалізація гідробалансу шкіри — одна з необхідних умов для поліпшення її стану, а отже навіть у спеку та за надмірної роботи сальних залоз не можна пропускати етап зволоження. Щоб водночас почуватися комфортно, треба звернути увагу за легкі, водянисті засоби з MLE або гелевої консистенції.

Щодо ефекту, крем для проблемної шкіри має поєднувати тривале зволоження та заспокоєння. Так, у разі слабких захисних механізмів засіб створить на шкірі штучний бар’єр і вбереже шкіру від нового подразнення. Також вдалим варіантом буде продукт із компонентами для швидкої регенерації, захисту від бактерій і нормалізації роботи сальних залоз. Якщо збираєтеся на вулицю, після зволоження треба застосовувати сонцезахисний лосьйон або емульсію. Шкіра довкола вугрів і на місці загоєних ранок дуже фоточутлива, тому схильна до утворення темно-коричневих плям. Щоб зберегти її рівний тон, варто наносити засіб з SPF за будь-яких погодних умов.

Активні компоненти 

Базовий догляд здатен підтримувати здоровий стан шкіри, але її гострі проблеми треба коригувати активами. Ми склали список найефективніших речовин для вдосконалення проблемної шкіри.

  • Саліцилова кислота: чудово розчиняє жир, тому розкриває пори, запобігає появі запальних елементів і здатна поліпшити стан шкіри з акне.

  • Центела азійська: завдяки природним властивостям швидко знімає подразнення, робить менш помітним почервоніння та відновлює комфорт шкіри.

  • Олія чайного дерева: ідеальний варіант для жирної шкіри, оскільки зупиняє поширення бактерій, гальмує роботу залоз і поліпшує стан шкіри.

  • Цинк: нейтралізує шкідливі мікроби та інфекції, що провокують акне.

  • Пантенол. Провітамін В5 сприяє регенерації клітин для швидкого та правильного загоєння пошкоджених ділянок після висипів.

Перетворити проблемну шкіру на нормальну — цілком реально, але цей шлях потребує зусиль, терпіння та дисципліни. Не лінуйтеся щоранку й щовечора вмиватися та наносити догляд, а також разом із дерматологом підшукуйте найкращі активи для чистої та здорової шкіри.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?