Як відполірувати помутнілі фари на автомобілі
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

Як відполірувати помутнілі фари на автомобілі

Як відполірувати помутнілі фари на автомобілі
Джерело:  online.ua

Лампи в автомобільній оптиці закриті прозорими ковпаками, виготовленими із скла або полікарбонату. Скляні моделі більш міцні та дорогі, пластикові – бюджетні та легкі. Але незалежно від того, з якого матеріалу виготовлені ці елементи, згодом вони втрачають початкову прозорість.

Через це світло ліхтарів стає тьмяним, що відчутно погіршує водію огляд дороги. У цієї проблеми є два рішення: купити додаткові фари для заміни старого комплекту або постаратися повернути оптиці початкову прозорість. У нашій статті ми розповімо про те, як відновити фари, що помутніли, за допомогою полірування.

Чому мутніють фари?

Цей процес обумовлений кількома причинами:

  1. Механічними впливами. Під час руху автомобіля зустрічний повітряний потік обдуває фари. Якщо в цьому повітрі присутні частинки пилу, сміття та інші тверді домішки, вони залишатимуть на склі або полікарбонаті дрібні подряпини та потертості. Коли таких мікроушкоджень небагато, це практично не впливає на прозорість оптики. Але зі збільшенням кількості подряпин поверхня фар стає більш каламутною, і згодом автовласники замислюються над тим, щоб купити фари та замінити зношену оптику.

  2. Зледеніння оптики. У холодну пору року волога, яка потрапляє на поверхню ліхтарів, періодично замерзає. При замерзанні об'єм води збільшується. Відповідно, волога, що потрапила в тріщини, перетворюється на лід і руйнує скло і полікарбонат ще більше. Через значну товщину фари на авто не розтріскуються повністю, але зледеніння не найкраще позначається на зовнішньому вигляді їх поверхонь.

  3. Контакт з хімічними реагентами. Взимку дороги часто посипають реагентами – для захисту від зледеніння. Хімічні речовини, що використовуються при цьому, негативно впливають на автомобільну оптику. Потрапляючи на поверхню скла або пластику, реагенти погіршують дефекти, що є на поверхнях, і знижують прозорість фар.

Помутніння оптики може бути викликано впливом інтенсивних ультрафіолетових променів. Ще вона причина - прогорання пластику зсередини, викликане інтенсивним нагріванням занадто потужних ламп.

Технологія полірування автомобільних фар

Роботи виконують у кілька етапів:

  1. Ізоляція робочої зони. Щоб не пошкодити лакофарбове покриття кузова, фари слід обклеїти ізолентою по периметру.

  2. Шліфування. Для усунення потертостей та подряпин використовують наждачний папір. Першу обробку виконують полотном із розмірами абразиву 14–20 мкм, а потім зернистість матеріалу поступово зменшують. Процедуру виконують кілька разів до усунення помітних візуально дефектів.

  3. Полірування. На заключному етапі поверхню оптики обробляють поліроллю і протирають м'якою ганчіркою до блиску.

Щоб довше зберегти отриманий результат, можна використовувати захисні засоби. Це може бути рідке скло або віск, дуже ефективним також буде встановлення вінілових плівок.

Таким чином, якщо автомобільна оптика втратила первісну прозорість і привабливий блиск, можна спробувати відновити фари самостійно або звернутися до фахівців сервісного центру.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?