Як знайти роботу в Дніпрі?
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

Як знайти роботу в Дніпрі?

Як знайти роботу в Дніпрі?
Джерело:  online.ua

Загальний алгоритм пошуку роботи усім, за великим рахунком, відомий: потрібно визначитися з бажаними обов'язками і зарплатними очікуваннями, зробити гарне резюме, розіслати його в якості відгуку на відповідні вакансії (бажано - з грамотно складеними супровідними листами), а потім постаратися справити хороше враження про собі на співбесіді.

Резюме - наріжний камінь працевлаштування

Сучасний пошук роботи в Дніпрі без хорошого резюме практично неможливий, якщо тільки мова не йде про якусь специфічну діяльність та влаштування по знайомству. Про те, як правильно складати резюме, можна було б написати багатотомний посібник, але ми обмежимося лише декількома найбільш важливими порадами:

  • Знайдіть розумний баланс між стислістю і необхідними подробицями. У ньому має бути все, що потрібно: контактні дані, інформація про освіту, досвід (з досить докладним описом), здібності - і не більше, так само як і не менше.

  • Обов'язково додайте фотографію. Фотографія повинна бути якісною. Бажано, щоб вона була зроблена на нейтральному фоні, в нейтральному одязі, з легкою посмішкою.

  • Якщо є можливість, обов'язково додайте рекомендації з минулих місць роботи.

  • Не допускайте помилок. При цьому про попередні місця роботи пишіть в минулому часі, а про нинішній (або про наявні навичках) - в сьогоденні.

  • Подбайте про типографіку. Ваше резюме повинне бути акуратним, легким для читання, приємним для ока.

Не варто хапатися за все підряд

В умовах термінового пошуку роботи дуже легко піти на компроміси і почати розсилати свої резюме десяткам компаній, а потім ходити по співбесідах, схожими між собою і однаково непродуктивними, однак це зовсім не означає, що ви повинні абсолютно їх ігнорувати.

Тому виділіть для себе ті професійні навички, якими ви пишаєтеся, ті напрямки діяльності, якими ви б хотіли займатися, і ті вакансії, які цьому відповідають. І розсилайте резюме тільки на такі пропозиції про роботу або дуже близькі до них.

Супровідний лист як ознака хорошого тону

Далеко не всі сайти вимагають обов'язкове написання супровідних листів, і на тому ж ХедХантер вони необхідні лише в тому випадку, якщо відповідна вимога вказана роботодавцем. Однак на практиці написання супровідного листа - це негласне правило, яке підвищує шанси на уважний розгляд вашого відгуку. У ньому варто коротко вказати, чому вас зацікавила саме ця вакансія, і якими навичками ви володієте для того, щоб успішно впоратися з пропонованою роботою.

Співбесіда - не допит

Ви цілком могли начитатися порад з мережі з приводу того, як вести себе під час співбесіди, наскільки ж вони відповідають наступним правилам:

  1. Ви повинні залишатися живою людиною. Відповідати те, що думаєте (можливо, лише злегка прикрашаючи), не боятися вступати в діалог і задавати питання самостійно.

  2. Вам не варто вдаватися до методів психологічного маніпулювання.

І найголовніше правило полягає в тому, щоб набратися сил і терпіння. Часом варто пошукати роботу зайвий місяць, і в підсумку з задоволенням пропрацювати в цікавому місці багато років, ніж поквапитися, і незабаром знову замислюватися про зміну місця працевлаштування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?