Як вибрати зручне місце в літаку для комфортної подорожі
Категорія
Подорожі
Дата публікації

Як вибрати зручне місце в літаку для комфортної подорожі

Як вибрати зручне місце в літаку для комфортної подорожі
Джерело:  online.ua

Правильно обране місце в літаку багато в чому визначає якість перельоту. Де знаходяться найкращі місця в літаку? Гід Онлайн зібрав «лайфхаки», як вибрати зручне місце, щоб комфортно провести час у повітрі без фізичних страждань та стресу.

Які місця найкращі в літаку?

 Фото: envato.com

Найбільш зручними вважаються місця в перших рядах салону. Звісно, якщо у вас є можливість, обирайте місця в бізнес-класі. Відстань між сидіннями тут більша, а на дальніх рейсах салони, зазвичай, обладнані спеціальними кріслами-коконами, у яких ви зможете прийняти комфортне напівлежаче положення. Також біля крісел бізнес-класу розміщені розетки, де ви зможете зарядити ноутбук чи смартфон.

Якщо ж ви вирішили летіти економ-класом, краще обирати місця, що знаходяться відразу за бізнес-класом. Там на вас точно ніхто не відкине спинку крісла, що знаходиться попереду вас. Також у вас буде більш широкий вибір страв коли розноситимуть їжу, тому що візок з їжею починають переміщувати з носової частини літака.

Якщо ви летите з маленькою дитиною, у вас буде можливість розмістити коляску або люльку. Але якщо у вас багато ручної покладі, розташувати її буде ніде. Та є тут і свій мінус – якщо ви захочете відпочити вам можуть заважати чужі діти. Адже більшість мам з дітьми обирають саме передню частину салону.

Місця в літаку біля вікна

Фото: envato.com

Головна перевага місця біля ілюмінатору – ви зможете споглядати прекрасні пейзажі під час польоту, особливо якщо ви летите в денний час.

Плюси:

  • у вас буде можливість почитати книгу чи газету завдяки хорошому освітленню;

  • через вас ніхто не буде «протискуватися», щоб зайняти своє місце поруч;

  • якщо ви захочете спати, ви зможете опустити шторку ілюмінатора.

Мінуси:

  • щоб вийти, наприклад, до вбиральні, вам доведеться турбувати пасажирів, що сидять на сусідніх місцях;

  • місце не підходить для тих, хто боїться літати літаком.

Місця в літаку біля проходу

Місця, що знаходяться біля проходу, зручні тим, що ви зможете швидко сісти при посадці та вийти з літака, після того, як він приземлиться.

Плюси

  • не потрібно турбувати сусідів, коли вам потрібно вийти в туалет, або наприклад, підійти до стюардеси;

  • більше вільного простору, щоб витягнути ноги, якщо ви високого зросту.

Мінуси:

  • вас часто турбуватимуть інші пасажири, які будуть займати свої місця;

  • біля вас проходитимуть стюардеси, що везтимуть візки для роздачі їжі.

Місця біля аварійного виходу

Під час реєстрації на ці місця намагаються посадити дорослих людей, які виглядають здоровими та фізично сильними. Адже у випадку аварійної ситуації вони муситимуть відчиняти двері та допомагати екіпажу. Якщо ви вагітні, у вас з собою дитина, ви маєте якісь помітні проблеми зі здоров’ям чи просто являєтесь людиною похилого віку – сумнівно, що вам дозволять сюди сісти.

Плюси

  • більша відстань між рядами, що дає можливість витягнути ноги;

  • ви зможете вставати, не заважаючи пасажирам, що сидять поряд.

Мінуси

  • у екстрених ситуаціях вам потрібно буде надавати допомогу при евакуації;

  • перед проходами до люків не можна ставити багаж, який заважатиме при евакуації.

Місця посередині ряду

  Фото: envato.com

Такі місця є «нейтральними». Вони мають недоліки та переваги місць біля ілюмінатору та з краю ряду. Тут вам менше заважатимуть бортпровідники чи інші пасажири, що розсідатимуться перед польотом, і вам самим буде легше зайняти та покинути своє місце.

Але пропустити одного сусіда все ж таки доведеться, якщо йому потрібно буде вийти. Вам теж доведеться попросити піднятися одного пасажира, якщо буде необхідність вийти.

Місця у хвості

Головна перевага вибору місця у хвостовій частині салону літака – безпека. Згідно зі статистикою, найбільша кількість пасажирів, які вижили під час аварій, знаходилася саме ближче до хвоста літака.

Також, якщо рейс не сильно завантажений, є велика ймовірність того, що місця навколо вас будуть вільними, і вам ніхто не заважатиме. З мінусів – до вас «доїдуть» залишки продуктів та газет, тому особливого вибору не буде.

Як вибрати зручне місце у літаку – поради туристам

Фото: unsplash.com

  • Якщо хочете зайняти найзручніше місце – не полінуйтеся вибрати його заздалегідь. Для цього встигніть придбати білет відразу після початку реєстрації на рейс.

  • Якщо ви часто користуєтеся послугами однієї авіакомпанії, оформіть «Карту постійного клієнта». З нею матимете більше шансів отримати місце з комфортнішим розташуванням.

  • Часто літаки завантажуються не повністю. Після того, як всі пасажири розсядуться по своїм місцям ви зможете зайняти вільне місце, яке вам підходить.

  • Можете спробувати придбати білет наприкінці реєстрації. Якщо вам пощастить, ви зможете отримати місце в бізнес-класі. Проте якщо такий варіант не спрацює, є ризики отримати місце, де ніхто не захотів сидіти. І вибору у вас не буде.

  • Старайтеся планувати перельоти з урахуванням найменшої завантаженості рейсів. Так ви зможете отримати місце взагалі без сусідів. Менше всього пасажирів летить у понеділок, вівторок та четвер. У п'ятницю та неділю завантаження аеропортів значно зростає. Також найбільш заповненими рейсами є ранкові та вечірні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?