6 міфів про красу, які змушують нас шкодити самим собі
Категорія
Краса
Дата публікації

6 міфів про красу, які змушують нас шкодити самим собі

6 міфів про красу, які змушують нас шкодити самим собі
Джерело:  online.ua

Багато звичних дій для догляду за шкірою і тілом - не тільки безглузді, але й шкідливі. Виявляється, для підтримки краси і здоров'я потрібно не так вже й багато. Онлайн Гід розібрався в тому, що важливо робити, щоб залишатися красивими, і в які міфи про красу не варто вірити, щоб не нашкодити самим собі.

У народі кажуть, що краса вимагає жертв. У сучасному світі, вона вимагає ще й величезних фінансових витрат. Згідно з дослідженнями, практично кожна жінка витрачає близько 15 тисяч доларів на косметичні засоби протягом усього життя.

Сьогодні існує безліч процедур, які вважаються необхідними для кожної дівчини: манікюр, педикюр, шугаринг і т.д. Б'юті-індустрія вміло використовує їх для залучення клієнтів. Б'юті-експерти придумують чудотворні засоби, процедури і лайфхаки, що обіцяють вічну молодість, красу і здоров'я.

Але чи варто беззастережно вірити всьому і сміливо експериментувати на собі? Ні.

Міф № 1 - антиперспіранти не шкідливі

 Фото: envato.com

Ще в школі, вивчаючи біологію, ми дізналися, що потовиділення - фізіологічний процес, завдяки якому організм підтримує нормальну температуру тіла і виводить токсини. Але маркетологи наполегливо переконують нас в тому, що необхідно використовувати антиперспіранти для блокування потовиділення.

Вчені стверджують: подібні дії мають незворотні наслідки. Не варто захоплюватися подібними засобами і важливо обов'язково змивати їх перед сном.

Застосування антиперспірантів щодня 1 раз на добу при спекотній погоді - варіант норми.

Завжди звертайте увагу на склад продукту. Дезодоранти з мінеральною сіллю в складі запобігають утворенню бактерій, нейтралізують неприємний запах і приносять мінімум шкоди організму.

Міф №2 - щоденний макіяж шкідливий для шкіри

  Фото: envato.com

Сучасні технології дозволяють робити якісну косметику, що захищає шкіру від агресивного впливу навколишнього середовища. Найбільшої шкоди ми завдаємо собі самі, відмовляючись від видалення макіяжу перед сном.

У нічний період шкіра має можливість дихати і насичуватися киснем. Якщо ми перешкоджаємо цьому процесу, відбувається закупорка пор мікробами, які проникають всередину шкіри. Виникає захисна реакція у вигляді вугрового висипу чи акне.

Міф № 3 - волосся росте швидше, якщо їх частіше стригти

  Фото: envato.com

Експерти вже давно стверджують, що ріст волосся не залежить від частоти стрижки. Вони у всіх відростають на 1-2 см кожен місяць. Стрижка необхідна для того, щоб позбутися від посічених кінчиків. Волосся будуть здоровими і міцними, якщо забезпечити їм належний догляд: скоротити використання фена, плойки або прасування.

Також корисно періодично робити маски для волосся і застосовувати кондиціонер. Не менш важливо правильно розчісувати волосся: не тягнути їх і не рвати.

Міф № 4 - мити голову кожен день шкідливо

Фото: envato.com

Так наші бабусі вчили мам, а вони в свою чергу вчили нас. Найчастіше ми чули, що в ідеалі волосся можна мити один раз в тиждень. Звичайно ж це міф. Насправді все залежить від шкіри голови і стану локонів.

Якщо волосся швидко жирніє, то не доводьте себе до того стану, коли доводиться червоніти від того, що пасма виглядають неохайно, а від жирної шкіри виходить неприємний запах. Крім того, таке середовище є сприятливим для поширення бактерій.

Володарям сухої шкіри пощастило більше. Вони можуть мити волосся раз в 3-4 дня або навіть на тиждень, не відчуваючи дискомфорт.

Міф № 5 - протирати обличчя льодом корисно

Фото: freepik.com

Цьому твердженню також не варто сліпо вірити. Для певних видів шкіри ця процедура може дати зворотний ефект.

Володарям сухої шкіри повністю протипоказано протирання льодом. Всім іншим варто використовувати метод з особливою обережністю. Інакше з часом шкіра втратить еластичність.

Міф № 6 - необхідно чистити зуби після кожного прийому їжі

  Фото: envato.com

Останнім часом поширюється думка, що для здоров'я зубів корисно чистити їх після кожного прийому їжі. Люди діляться на тих, хто вважає за краще здійснювати ранкову гігієну відразу після підйому, а хтось займається цим після сніданку.

Провівши дослідження, вчені встановили, що остання звичка може завдати серйозної шкоди зубної емалі. Після їжі емаль піддається руйнуванню під впливом кислот після прийому їжі або напоїв. Чищення зубів погіршує цей процес.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?