Баттер для тіла: що це таке та кому він потрібний
Категорія
Краса
Дата публікації

Баттер для тіла: що це таке та кому він потрібний

Баттер для тіла: що це таке та кому він потрібний
Джерело:  online.ua

Баттер для тіла - новинка б’юті-індустрії. Його головна перевага перед іншими доглядовими засобами - універсальна та довготривала дія. Баттер здатний замінити десятки баночок на косметичній полиці кожної дівчини. Гід Онлайн розповідає, що таке баттер для тіла, кому він потрібний та як використовувати цей засіб.

Що таке баттер для тіла?

 Фото: envato.com

Баттер для тіла представляє собою суміш твердих масел з кремоподібною структурою. Регулярне застосування баттера дозволяє зробити шкіру м’якою та шовковистою, при цьому ефект буде довготривалим. До того ж, такий засіб відрізняється приємним ароматом, якій тримається впродовж всього дня. Речовина швидко всмоктується шкірою після нанесення, тому на ній та на одязі не залишаються жирні сліди.

Своїй твердій консистенції баттери завдячують високому вмісту гліцеридів насичених кислот – пальмітинової, стеаринової, олеїнової, тощо. Завдяки дії насичених жирних кислот посилюється обмін речовин в клітинах шкіри, зміцнюються стінки судин. Окрім цього, тверді косметичні масла також містять амінокислоти та протеїни. Вони сприяють синтезу колагену у шкірі та утримують у ній вологу, попереджуючи утворення зморшок.

Чим відрізняється баттер від звичайного крему?

 Фото: envato.com

Основна відмінність баттеру для тіла від звичайного крему, молочка чи лосьйону полягає у його щільній та насиченій текстурі. Завдяки цій особливості забезпечується глибоке та інтенсивне живлення навіть сухої та огрубілої шкіри впродовж тривалого часу – від 24 до 48 годин. Для порівняння, молочко й крем зволожують та живлять шкіру лише 8-12 годин.

Ще одна відмінність баттеру від крему та аналогічних засобів – стовідсотково натуральний склад та відсутність консервантів у ньому. Навіть найкращі креми виготовляються з додаванням консервантів, в інакшому випадку вони зіпсуються вже через декілька днів. Враховуючи, що баттери не містять воду, а лише масла, вони можуть зберігатися набагато довше.

Також варто зазначити, що баттери справляються з окремими проблемами набагато ефективніше кремів. В першу чергу це стосується огрубілих ділянок шкіри, мозолів та тріщин, розм’якшити які за допомогою крему – доволі складна задача. Баттер проникає глибоко у шари шкіри, живить та пом’якшує їх зсередини.

Навіщо потрібен баттер для тіла?

 Фото: envato.com

Дія баттеру, перед усім, направлена на зволоження шкіри, покращення її еластичності та пружності. Від застосування баттеру також спостерігаються наступні ефекти:

  • захист шкіри від шкідливої дії ультрафіолетових променів;

  • зменшення запалення та прискорення відновлення шкіри, загоєння тріщин;

  • регенерація ліпідних шарів шкірного покриву.

За рахунок таких компонентів, як органічні масла, какао, манго та екстракт ши, засіб насичує шкіру різноманітними мінералами та вітамінами.

Як правильно використовувати баттер для тіла?

Враховуючи, що баттер має у своєму складі високоефективні та довгодіючі компоненти, застосовувати такий засіб можна раз на тиждень. Для найкращого результату його слід наносити на зволожену шкіру після прийняття ванни чи душу. Засіб наноситься на такі ділянки, як долоні, п’яти, лікті, коліна. Також його можна використовувати в якості зволожувача чутливої шкіри після гоління. Наносити засіб слід легкими масажними рухами, після чого зачекати, доки він вбереться.

Баттер також можна використовувати для масажу. При цьому на шкіру потрібно наносити вдвічі більше речовини. Аби баттер трохи підтанув та легше наносився на шкіру, перед використанням його потрібно деякий час потримати в долонях. Слід зазначити, що після масажних процедур з використанням баттеру бажано промокнути шкіру сухими салфетками, прибираючи залишки речовини.

Як зробити баттер для тіла?

 Фото: envato.com

При бажанні такий доглядовий засіб можна зробити самостійно. Існує декілька рецептів приготування баттеру у домашніх умовах. У якості прикладу можна навести один з найпопулярніших – квітковий баттер.

Для його приготування необхідно взяти такі компоненти:

  • масло лавра (4 столових ложки);

  • кокосове масло (1 столова ложка);

  • масло макадамії (2 столових ложки);

  • ефірне масло жасмину (10 крапель);

  • ефірне масло іланг-ілангу (10 крапель);

  • ефірне масло троянди дамаської (10 крапель).

Всі ці компоненти необхідно ретельно змішати та дати суміші деякий час, щоб вона загусла. Після цього засіб можна наносити на шкіру легкими масажними рухами.

Також можна зробити баттер з кокосового масла, масел какао, жожоба та чайного дерева. Такий баттер буде не тільки зволожуючим, а й матиме антибактеріальний ефект.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?