Час надіти різні шкарпетки: 21 марта весь світ відзначає День людей із синдромом Дауна
Категорія
Календар Свят
Дата публікації

Час надіти різні шкарпетки: 21 марта весь світ відзначає День людей із синдромом Дауна

Час надіти різні шкарпетки: 21 марта весь світ відзначає День людей із синдромом Дауна
Джерело:  online.ua

У неділю, 21 березня 2021 року весь світ відзначає День людей із синдромом Дауна. В цей день у всіх куточках нашої планети проводиться масова акція різнокольорових шкарпеток, спрямована на привернення уваги громадськості до проблем сонячних дітей і людей. Люди одягають шкарпетки з різними візерунками і різних кольорів, щоб відчути, як це - бути не таким як усі і жити під пильними поглядами оточення, а також щоб показати, що обмеження у вигляді 47 хромосом створює зовсім не природа, а суспільство зі своїми стереотипами і упередженнями. У Всесвітній день людей з синдромом Дауна ONLINE.UA ділиться історіями успішних людей з синдромом Дауна, які перевернуть ваше уявлення про це захворювання.

Синдром одержав назву на честь англійського лікаря Джона Дауна, який вперше описав його ще в 1866 році. Зв'язок між походженням генетичної патології і зміною кількості хромосом була виявлена тільки в 1959 році французьким генетиком Жером Лежен. У суспільстві зневажливо вважають, що через генетичні порушення люди з синдромом Дауна не можуть повноцінно жити, вчитися і працювати. Але це не так! Багато сонячних люди вже довели світові, що синдром Дауна не вирок і з таким діагнозом можна досягти великого успіху в житті і кар'єрі.

Пабло Пінеда

Знаменитий на весь світ 45-річний іспанський актор, який в 2009 році отримав "Срібну мушлю" кінофестивалю в Сан-Себастьяні за кращу чоловічу роль у фільмі "Я теж", в якому зіграв роль університетського викладача з синдромом Дауна. У Пабло є диплом викладача, бакалавра мистецтв і диплом в галузі педагогічної психології, завдяки яким він став першою в Європі людиною з синдромом Дауна, яка отримала університетську освіту.

Варто зауважити, що Пабло Пінеда - другий актор із синдромом Дауна, який отримав міжнародну кінонагороду. Першим був Паскаль Дюкуенн, що розділив приз за кращу чоловічу роль в 1996 році в Каннах.

Джеймі Брюер

35-річна американська акторка з синдромом Дауна, яка відома всім шанувальникам серіалу "Американська історія жахів". Крім акторської кар'єри, Джеймі досягла чималих висот в світі моди - в 2015 році вона з'явилася на подіумі тижня високої моди в Нью-Йорку і показала наряд від дизайнерки Керрі Хаммер. Джеймі, незважаючи на свій діагноз, постійно розвивається всебічно. Вона грає в театрі, пише книги, малює, а також активно відстоює права інвалідів. У 2018 році Брюер дебютувала на Бродвеї в п'єсі "Емі і сироти". За свою роль вона отримала премії "Драма Деск" і "Театральний світ".

Мадлен Стюарт

Найвідоміша модель з синдромом Дауна, яка стала першою в світі професійною моделлю з такою хворобою. Мадлен рекламує одяг, косметику і сумки, бере участь у модних показах і фотосесіях. У Instagram у дівчини понад 340 тисяч передплатників. Вона вже двічі з'являлася на подіумі Тиждень моди в Нью-Йорку, ставши другою моделлю з синдромом Дауна на цьому заході після Джеймі Брюер. Стюарт використовує свою популярність також для того, щоб змінити ставлення людей до страждаючих синдромом Дауна.

Карен Гаффні

Ця жінка стала першою людиною з синдромом Дауна, що перепливла Ла-Манш. Вона встановила кілька рекордів, завоювала золото Паралімпійських ігор з паралізованою ногою. Крім того, Гаффні є почесним доктором Університету Портленда. Вона активно займається благодійністю, керує організацією, яка допомагає в адаптації дітей з обмеженими можливостями, в тому числі з синдромом Дауна.

Богдан Кравчук

Це перший українець з синдромом Дауна, який закінчив університет. Богдан дуже ерудований - він знає англійську мову, напам'ять пам'ятає столиці майже всіх країн світу і знаменні дані з історії України, добре володіє комп'ютером. При вступі до університету молодий чоловік набрав 160 з 200 можливих балів.

Всесвітній день людей з синдромом Дауна 2021 - акція шкарпеток

Щоб підтримати сонячних людей, сьогодні, в Міжнародний день людини з синдромом Дауна, усі небайдужі можуть долучитися до акції різних шкарпеток. Для цього слід надіти незвичайний аксесуар і показати всім оточуючим, що ви готові прийняти "особливих" людей в своєму серці.

Покажете себе і світу, що ви - частина позитивних змін в суспільстві!

Раніше ONLINE.UA розповідав зворушливу історію про вчительку з Луїсвілла, яка стала справжньою героїнею сучасності і підкорила серця мільйонів людей в усьому світі своїм благородним вчинком. Вона запросила до себе на весілля всіх дітей свого класу - це були "особливі" діти з синдромом Дауна, які створили на святі неповторну атмосферу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?