Як зберегти волосся взимку — тонкощі та секрети зимового догляду
Категорія
Краса
Дата публікації

Як зберегти волосся взимку — тонкощі та секрети зимового догляду

Як зберегти волосся взимку — тонкощі та секрети зимового догляду
Джерело:  online.ua

В зимовий період волосся потребує особливого догляду, адже на нього негативно діють холод, сухе повітря та температурні перепади. До того ж, дається взнаки нестача вітамінів в холодну пору року. Всі ці фактори роблять волосся ламким та тьмяним. Гід Онлайн розповідає, як правильно доглядати за волоссям взимку, щоб локони не втратили блиск та об'єм до весни - ці 9 порад полегшать життя кожної красуні.

Носіть головний убір

Фото: envato.com

Багато жінок відмовляються від носіння головного убору, мотивуючи це тим, що не хочуть зіпсувати зачіску. Таке рішення вкрай негативно позначається на стані волосся, оскільки при перепадах температур, коли ви покидаєте приміщення, та повертаєтесь з вулиці, відбувається спазм судин, що погіршує структуру волосин та призводить до їх випадіння.

Це відбувається внаслідок почергової дії тепла та холоду на кутикули. Також погіршується кровообіг та живлення волосяних цибулин. Аби уникнути небажаних наслідків для волосся, носіть шапочку. При цьому вона має бути зручною та виготовленою з натуральних матеріалів, які не електризуються та добре пропускають повітря.

Слідкуйте за своїм раціоном

Фото: envato.com

Стан вашого волосся напряму залежить від того, як ви харчуєтесь. Як правило, взимку в нашому раціоні превалюють більш «кислотні» продукти – м’ясо, кефір, йогурти, і т.д. Вирішити цю проблему можна, додавши до свого раціону свіжі фрукти та овочі, які сприяють утворенню лужного середовища. Якщо такої можливості немає, постарайтеся замінити олії тваринного походження рослинними (кунжутна, лляна, тощо).

Для покращення стану волосся також необхідно їсти більше вітамінів. Велика їх кількість міститься у тих же фруктах та овочах – яблуках, моркві, цитрусових. Не забувайте також включати в меню горіхи та рибу, які є джерелом йоду та фосфору.

Не мийте голову занадто гарячою водою

Водопровідна вода містить іржу та різні хімічні компоненти, що не найкращим чином відображається на стані шкіри голови та волосся. Якщо ж ще температура води буде занадто високою, це призведе до значних проблем з волоссям, зробить його ламким та посіченим, а шкіру голови сухою.

Зарадити можна у тому випадку, якщо ви митимете голову у теплій воді. Її температура має бути трохи вищою за кімнатну. Холодної води також слід уникати, оскільки так ви можете отримати застуду та тільки нашкодите волоссю.

Користуйтеся професійними щітками з натуральною щетиною

Холод та вітер, й без того, наносять шкоду волоссю, але якщо ви будете використовувати неправильно підібраний гребінець, це призведе до ще більшого пошкодження волосся. Старайтеся підбирати щіточки з натуральною щетиною, які не травмують волосся та шкіру голови при розчісуванні. Розчісувати волосся також слід обережно та повільно.

Також радимо вам щодня робити легкий масаж голови. Це стимулюватиме приплив крові до шкіри, та прискорить притік до неї поживних речовин, яких так бракує в холодну пору року.

Бувайте частіше у перукаря

Фото: envato.com

Не слід чекати весни, щоб сходити в салон та оновити зачіску. Старайтеся регулярно відвідувати перукаря щоб вчасно позбуватися від посічених кінчиків. Таким чином ви уникнете зневоднення волосяних стрижнів, волосся буде менш ламким, а поживні речовини будуть більш рівномірно розподілятися по всій довжині волосин.

Зістригати посічені кінчики також необхідно з тієї причини, що волосся через них плутається та деформується, в результаті можуть випадати цілі пасма. А ще в салоні ваше волосся оброблять професійними захисними засобами.

Використовуйте засоби для живлення волосся

 Фото: envato.com

Ходити до перукаря – це, звісно, необхідно, але не слід забувати й про догляд за волоссям у домашніх умовах. Найкраще для цього підійдуть зволожуючі маски з натуральних компонентів. Такі маски наносяться відразу після миття голови та змиваються через певний час.

Маски відновлюють пошкоджене волосся як зсередини, так і ззовні, а також мають зволожуючий ефект, оскільки містять рослинні масла (арганове, жолоба, мигдальне, тощо). Також в них є компоненти для відновлення волосся – протеїни, кератини та кераміди та вітаміни.

Правильно сушіть волосся

Перед тим, як висушити волосся феном та зробити гарячу укладку праскою, нанесіть на нього спеціальний засіб для термозахисту. Взимку це надасть волоссю додатковий захист від пересихання. Дія таких засобів полягає у властивості силіконів та інших полімерів погано проводити тепло та властивості води поглинати багато тепла при нагріванні та випаровуванні.

Окрім того, що такі засоби створюють захисну плівку, вони містять кератин, серин та пантенол, які захищають пасма від пошкодження. Вони забезпечують їх додаткове живлення та надають волоссю здоровий блиск.

Використовуйте шампуні від лупи

Узимку наш імунітет ослабляється через брак вітамінів та сонячних променів. Це призводить до такої типової проблеми, як поява лупи. Шкіра голови не отримує достатнього живлення, пересихає і починає лущитися. Трихологи радять використовувати спеціальні шампуні, які зарадять даній проблемі.

Не слід забувати, що лупа є дерматологічною проблемою, яка, зазвичай викликана внутрішніми проблемами з організмом. Тому є сенс звернутися до ендокринолога та дерматолога. Шампуні та маски при цьому відіграють роль додаткового засобу.

Використовуйте зволожувач повітря

Фото: envato.com

Увімкнене опалення робить повітря в приміщенні надмірно сухим. Це негативно впливає не тільки на органи дихання, а й на стан вашої шкіри та волосся. Вирішити цю проблему допоможе зволожувач повітря. Це прилад, який забезпечує комфортний клімат у домі за рахунок періодичного розпилення рідини.

Більшість зволожувачів працюють за принципом «холодного» випаровування. Вони оснащені спеціальною сіточкою, яка повністю просочується вологою. Вбудований вентилятор втягує сухе повітря з приміщення та пропускає його через вологу сітку, чим і забезпечується оптимальне зволоження повітря.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?