ВООЗ конкретизувала заяви про обов'язкову вакцинацію
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ конкретизувала заяви про обов'язкову вакцинацію

ВООЗ конкретизувала заяви про обов'язкову вакцинацію
Джерело:  online.ua

Все більше країн Євросоюзу обговорюють можливість запровадження обов'язкових щеплень проти COVID-19 для населення. Зокрема, Німеччина та Австрія, яка в листопаді оголосила, що з 1 лютого зробить процедуру неухильною для своїх громадян. Це викликало масові антиурядові протести. На тлі цих подій,  голова європейського відділу Всесвітньої організації охорони здоров'я Ганс Клюге заявив, що о бов'язкова вакцинація є "абсолютно крайнім заходом".

Джерело: Reuters

Обов'язковість вакцинації є абсолютно крайнім засобом і застосовується лише тоді, коли вичерпані всі можливі варіанти покращення охоплення вакцинацією.

– Ганс Клюге, глава європейського відділу ВООЗ

Ефективність запровадження таких обов'язкових правил дуже залежить від контексту, сказав Клюге, запевнивши, що необхідно враховувати довіру суспільства та довіру до влади. Він додав:

Те, що прийнятно в одному суспільстві та спільноті, може не бути ефективним і прийнятним в іншому.

Зазначимо, наразі до країн, де вакцинацію зробили обов'язковою для дорослих на державному рівні належать Індонезія, Мікронезія, Туркменістан.

Онлайн-аудиторія антивакцинаторів зростає

Зазначимо, суперечки щодо вакцинації точилися завжди і пандемія коронавірусу, яка розпочалась у 2019 році – не виняток. Наразі онлайн-аудиторія антивакцинаторів зростає, навіть попри те що соціальні мережі (зокрема Facebook) порушують свободу громадян на вираження власної думки і видаляють дописи, якщо вони суперечать поглядам Facebook.

Так,  "керуючись настановами Всесвітньої організації охорони здоров'я", Facebook за час пандемії видалив 16 мільйонів матеріалів, які стосуються критики вакцин проти COVID-19 і, на думку компанії, є неправдивими.

Завдання антивакцинаторів донести до людей декілька послань, перше з яких полягає в тому, що коронавірус не настільки небезпечний, наскільки вважає ВООЗ. Офіційна кількість смертності від COVID-19 за 2020 рік становить 19904 що становить 3,23% від загальної смертності.

Тим часом, згідно з офіційною статистикою Мінохорониздоров'я України, за весь час пандемії захворіли 3 мільйони 501 тисяч українців, одужали – 3 мільйони 59 людей, 88 тисяч 519 людей померли.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?