У Путіна нарешті відреагували на пропозицію України щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна нарешті відреагували на пропозицію України щодо Донбасу

У Путіна нарешті відреагували на пропозицію України щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

Під час позачергового засідання Тристоронньої контактної групи 9 грудня команда очільника Кремля Володимира Путіна відкинула пропозиції офіційного Києва щодо розширення складу Спільного центру контролю та координації (СЦКК), а також про повернення до режиму припинення вогню з 10 грудня.

Джерело:  ТКГ

Москва не погодилися на пропозицію України про припинення вогню

Українська сторона у ТКГ "з метою забезпечення сталого перемир'я" виступила з пропозицією про розширення складу СЦКК "уповноваженими представниками країн-учасниць Нормандського формату (за їхньою згодою)" як незалежною стороною.

За словами представників ТКГ, команда Володимира Путіна цю пропозицію категорично відкинула.

Пропозиція України із закликом до учасників консультацій виступити із зустрічними заявами про повернення до режиму припинення вогню з 00.01 10 грудня 2021 року також була відкинута Російською Федерацією, - йдеться в повідомленні.

Як уже згадувалося раніше, представники Тристоронньої контактної групи 8 грудня встигли обговорити можливості посилення режиму припинення вогню на сході України, однак не змогли домовитися про щось конкретне.

Ба більше, скандальна російська дипломатка та офіційна представниця Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова почала публічно скаржитися "глухий кут" у переговорах в Тристоронній контактній групі щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

Що важливо розуміти, офіційний Київ неодноразовопропонувала команді Володимира Путіна вжити низку конкретних кроків, включно з новим "різдвяним перемир’ям", з метою виходу з "глухого кута" на переговорах з врегулювання розпочатого Росією збройного конфлікту.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?