У НАТО висунули безапеляційну вимогу Путіну стосовно України
Категорія
Україна
Дата публікації

У НАТО висунули безапеляційну вимогу Путіну стосовно України

У НАТО висунули безапеляційну вимогу Путіну стосовно України
Джерело:  online.ua

Представники НАТО вимагають від Росії знизити напругу біля кордону з Україною та відвести війська.

Джерело: пресслужба Північноатлантичного альянсу

Росія намагається залякати Україну та Захід

У заяві НАТО йдеться про серйозне занепокоєння беспідставним нарощуванням військової сили Кремлем біля кордонів з Україною.

І ми відкидаємо помилкові російські твердження про провокації з боку України та НАТО. Ми закликаємо Росію до негайної деескалації, обирати дипломатичні засоби та дотримуватися її міжнародних зобов'язань щодо відкритості у військовій діяльності, - підкреслюється в заяві НАТО.

Представники Північноатлантичного альянсу наголосили, що сприймають дії Росії, особливо по відношенню до України, як вкрай серйозний виклик власній безпеці.

Ми завжди будемо відповідати рішучим чином на будь-яке погіршення обстановки для нашої безпеки, в тому числі завдяки зміцненню нашої політики колективної оборони за потребою. Відносини НАТО з Україною - це справа лише України та 30 країн-членів НАТО. Ми рішуче відкидаємо будь-які спроби розірвати безпеку Альянсу, - заявили у НАТО.

У НАТО зазначили, що будь-яка подальша агресія проти України матиме величезні наслідки і дорого коштуватиме Кремлю.

Зустріч Володимира Зеленського з генсеком НАТО

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з очільником Північноатлантичного альянсу Єнсом Столтенбергом.

Фото - nato.int

Під час переговорів із генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом у Брюсселі Володимир Зеленський наголосив на тому, что Україна потребує допомоги та захисту НАТО від російської агресії.

Зі своєї сторони Столтенберг зазначив, що західні партнери не збираються робити Україну предметом якихось домовленностей із Росією.

При цьому, як підкреслив Столтенберг, НАТО міняє стратегічну концепцію з огляду на агресивну політику Росії.

Генсек Північно-атлантичного альянсу висловив надію, що нова стратегія буде враховувати взаємодію з такими партнерами блоку як Україна.

Він підкреслив, що партнери по НАТО не погодяться на компроміс стовно інтеграційного шляху України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?