Польща вимагає у партнерів відмовитися від поступок Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща вимагає у партнерів відмовитися від поступок Путіну

Польща вимагає у партнерів відмовитися від поступок Путіну
Джерело:  online.ua

20 грудня польський лідер Анджей Дуда вимагає, щоб саме команда очільника Кремля Володимира Путіна зробила крок назад у нинішній ситуації зі стягненням військ до кордонів України. З такою заявою він виступив під час пресконференції у Гуті з президентами України та Литви.

Джерело: сайт президента Польщі

Польща виступила проти будь-яких поступок Росії

Безпека України є фундаментальним питанням. Ми не повинні дозволити не лише військовий напад на Україну, а зробити все, щоб запобігти такій атаці. Я проти будь-якої політики поступок Росії. Саме Росія повинна полишити ці дії, які вона робила останнім часом: у 2008 році напад на Грузію, у 2014-му – на Україну, зараз Росія окупує частини грузинської території і частини Донецької і Луганської областей, є окупація Криму, яка порушує міжнародне законодавство, - наголосив Анджей Дуда.

Анджей Дуда (фото — flickr.com)

Президент Польщі звернув увагу на те, жодна демократична держава не може прийняти такий стан справ.

Коли ми ставимо питання, хто має поступитися, то ясно, що Росія повинна зробити крок назад, - додав політик.

Як уже згадувалося раніше, 17 грудня МЗС РФ опублікувало "проєкти договорів" про фактично розподіл сфер впливу у Європі, які Кремль планує підписати з НАТО та Штатами.

Ба більше, РФ зажадала, щоб члени Альянсу взяли на себе зобов'язання, які унеможливлять розширення блоку у майбутньому, у тому числі приєднання України, а також інших держав.

Також офіційна Москва пропонує відмовитись "від ведення будь-якої військової діяльності на території України, а також інших держав Східної Європи, Закавказзя та Центральної Азії".

За словами речниці Білого дому, команда Джо Байдена не буде розглядати пропозиції та вимоги Кремль без європейських партнерів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?