Кремль здивував новою заявою про спецоперацію РФ у Казахстані
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль здивував новою заявою про спецоперацію РФ у Казахстані

Кремль здивував новою заявою про спецоперацію РФ у Казахстані
Джерело:  online.ua

7 січня офіційно стало відомо, що місію військ ОДКБ у Казахстані очолив генерал-полковник Андрій Сердюков. Що важливо розуміти, саме він організовував військову операцію по окупації українського Криму. Цю інформацію вже підтвердив представник російського Міністерства оборони Ігор Конашенков.

Джерело: російський "Інтерфакс"

Генерал, який керував захопленням Криму, очолив операцію РФ у Казахстані

Як стверджують російські журналісти, Андрій Сердюков очолював операцію із захоплення Криму Росією навесні 2014 року, а у 2019-му він очолив російське військове угруповання в Сирії.

7 січня стало відомо, що саме Сердюков очолюватиме "миротворців" у Казахстані. Що важливо розуміти, він є командувачем Повітряно-десантних військ ЗС Росії, має звання генерал-полковника.

Як стверджує Конашенков, термін дії "місії" у Казахстані обмежений, однак конкретні дати поки не відомі.

Окрім того, вдалося дізнатися, що у перекиданні російських військових до Казахстану задіяні 75 російських військово-транспортних літаків – Іл-76 та Ан-124, а перекидання триває цілодобово.

У Казахстан також направили підрозділи 45-ї бригади спецназу ВДВ РФ, 98-ї повітряно-десантної дивізії ВДВ РФ та 31-ї окремої бригади ВДВ РФ.

Ігор Конашенков також почав стверджувати, всі вони "пройшли спеціальну підготовку та мають реальний бойовий досвід".

Андрій Сердюков (фото - facebook.com/mod.mil.rus)

Російські військовослужбовці, що прибули в Республіку Казахстан, відразу приступили до виконання поставлених завдань. На цей час спільно з правоохоронними органами Республіки Казахстан взято під повний контроль аеропорт Алмати. Забезпечується безпека розташованого в місті Генерального консульства Російської Федерації та інших важливих об'єктів, - заявив представник російського оборонного відомства.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?