НАТО ухвалив фінальне рішення після ультиматумів та погроз Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

НАТО ухвалив фінальне рішення після ультиматумів та погроз Путіна

НАТО ухвалив фінальне рішення після ультиматумів та погроз Путіна
Джерело:  online.ua

8 січня офіційно стало відомо, що очільники МЗС країн-членів НАТО під час позачергової закритої зустрічі 7 січня дійшли висновку, що блок залишиться на твердій позиції щодо свого розширення та права України вступити до НАТО. З такою заявою виступив генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Джерело: сайт НАТО

В НАТО озвучили рішнення щодо "гарантій безпеки" для РФ

Нові перемовини головних дипломатів країн-членів НАТО були організовані задля того, щоб детально обговорити позицію блоку перед засіданням Ради Росія-НАТО, яке запланували на 12 січня.

Під час цієї зустрічі очільник Кремля Володимир Путін має намір обговорити запропонований ним проєкт договору, який передбачає розподіл сфер впливу у Європі та відмову НАТО коли-небуть приймати Україну до лав цієї організації та загалом зупинити розширення НАТО на Схід.

Єнс Столтенберг (фото - nato.int)

Як стверджує генсек НАТО, зустріч членів блоку вкотре підтвердила той факт, що вимоги Кремля не можуть бути виконані.

Всі союзники дали чіткий сигнал, що вони не підуть на поступки щодо ключових принципів, одним з яких є право націй самим обирати свій шлях, у тому числі обирати, до якого безпекового союзу доєднуватися, - наголосив Єнс Столтенберг.

Політик також звернув увагу на те, що Москва раніше сама підписувала документи, які виключають такі вимоги з її боку.

Це (право України та інших держав обирати рух до НАТО - ред.) також є одним з принципів, під якими підписалася також Росія, в тому числі у Гельсінському заключному акті, - зазначив генсек.

Однак НАТО все-таки згодовся на пропозицію про безпековий діалог з РФ, адже хоче донести останній свою позицію.

Немає шляху, щоби Альянс пішов на поступки у своїх базових принципах… Був чіткий сигнал від всіх союзників (про неможливість виконати умови РФ). Але ми маємо долучитися до діалогу Росією, - підсумував Єнс Столтенберг.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?