Представниця Держдепу США розповіла про допомогу Україні у випадку агресії РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Представниця Держдепу США розповіла про допомогу Україні у випадку агресії РФ

Представниця Держдепу США розповіла про допомогу Україні у випадку агресії РФ
Джерело:  online.ua

За словами тимчасової повіренної у справах США в Україні Крістіни Квін, Вашингтон збільшить поставки озброєння та військового обладнання Києву у випадку збройної агресії збоку Росії.

Джерело: Суспільне

Реакція США на агресію Росії проти України

За словами представниці Держдепу, у США уважно слідкують за ситуацією біля українсько-російського кордону.

Ми спостерігаємо, дуже уважно стежимо за цією ситуацією. Ми сподіваємося, що президент Путін ухвалить рішення відвести свою військову техніку від українського кордону. Ми вважаємо безвідповідальним погрожувати Україні шляхом скупчення військ на її кордоні. І ми закликаємо його відступити, - зазначила Крістіна Квін

При цьому американський дипломат зауважила, що якщо в Кремлі вирішать продовжити агресивні дії проти України, до Москви будуть застосовані жорсткі обмеження.

Будуть передусім дуже серйозні економічні наслідки, які готові запровадити як США, так і наші європейські союзники та партнери. Якщо Росія вдасться до неприйнятних дій проти України, то ми також будемо поставляти в Україну більше обладнання та зброї. І зрештою ми забезпечимо, щоб наші союзники по НАТО, що межують з Україною, були повністю посилені, - повідомила дипломат.

За її словами, лише за цей рік США надали Україні військової допомоги на суму в понад 450 млн доларів.

А починаючи з 2014 року США надали Україні військової допомоги на суму в понад 2,5 млрд доларів.

Підготовка Росією нападу на Україну

20 грудня команда очільника Кремля Володимира Путіна почала вимагати, щоб НАТО виключив можливість вступу України. Окрім того, офіційна Москва хоче, щоб таку відповідь дали негайно.

Володимир Путін (фото - pixabay.com)

Заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков почав скаржитися на те, що Білий дім всіляко відтерміновує відповідь, хоча знає, що РФ, мовляв, налаштована на термінові перемовини з цього приводу.

Не забула офіційна Москва й про свій традиційний шантаж: російський політик звернув увагу на те, що ще не вирішено, чи Кремль відмовиться від мораторію на ракети середньої і меншої дальності в Європі. За його словами, все залежатиме від того, чи Штати й Альянс приймуть пропозиції щодо гарантій безпеки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?