Білий дім виступив з гучною заявою після переговорів Байдена й Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Білий дім виступив з гучною заявою після переговорів Байдена й Зеленського

Білий дім виступив з гучною заявою після переговорів Байдена й Зеленського
Джерело:  online.ua

В Білому домі публічно звернулися до офіційного Києва після завершення переговорів американського та українського лідерів Джо Байдена та Володимира Путіна. Там пообіцяли, що "Сполучені Штати, їх союзники та партнери віддані принципу "жодних рішень чи дискусій щодо України без України".

Джерело:  пресслужба  Білого дому

Білий дім розповів про перемовини Байдена і Зеленського

Байден підтвердив непохитну відданість Сполучених Штатів суверенітету та територіальній цілісності України. Він чітко дав зрозуміти, що Сполучені Штати та їх союзники і партнери віддані принципу "жодних рішень чи дискусій щодо України без України. Лідери (держав – ред.) закликали Росію до деескалації напруженості та погодилися, що дипломатія є найкращим способом досягти значного прогресу у врегулюванні конфлікту, - йдеться на сайті Білого дому.

Джо Байден (фото — flickr.com)

Окрім того, наголошується, що американський лідер заявив про готовність офіційного Вашингтону брати участь у підтримці заходів зміцнення довіри для просування імплементації Мінських домовленостей, на підтримку Нормандського формату.

За словами, українського президента Володимира Зеленського, він детально обговорив з очільником Біого дому Джо Байденом ситуацію в ОРДЛО.

Керівник ОП Андрій Єрмак розказав більше деталі переговорі президентів.

Президенти почали з найважливішого – Байден розповів Зеленському про його саміт з президентом Росії Путіним. Я хотів би розповісти про тези, які, я думаю, усім дуже цікаві. Ну, по-перше, Байден дуже відверто сказав Путіну і попередив про всі наслідки, якщо у Кремлі ухвалять рішення щодо ескалації біля українських кордонів та вторгнення на територію України. Байден сказав дуже чітко – разом із партнерами готові до безпрецедентних санкцій. По-друге, Байден дуже чітко сказав, що рішення щодо вступу в НАТО – це лише рішення українського народу, - розповів глава ОП.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?