Генсек НАТО назвав головну запоруку успішних перемовин з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Генсек НАТО назвав головну запоруку успішних перемовин з Путіним

Генсек НАТО назвав головну запоруку успішних перемовин з Путіним
Джерело:  online.ua

Очільник НАТО Єнс Столтенберг озвучив думку, що для результативних переговорів із командою російського президента Володимира Путіна знадобиться серія зустрічей.

Джерело: Financial Times

В НАТО пояснили, що потрібно для успішних перемовин з РФ

За словами Єнса Столтенберга, потрібно провести "серію зустрічей", щоб знайти якісь взаємоприйнятні результати.

Ми вже довели, що здатні йти на компроміси та знаходити рішення з Росією. Разом можна знайти шлях, політичний шлях уперед, а також відповісти на занепокоєння Росії… Але ризик конфлікту зберігається, - наголосив генсек НАТО.

Політик звернув увагу на те, що усі члени НАТО повинні "сподіватися і старанно працювати для кращого, але бути готовими до гіршого".

Що важливо розуміти, вимоги Володимира Путіна включають заборону вступу України та інших країн до НАТО та накладення офіційнгою Москвоб вето на діяльність блоку в державах-членах, які приєдналися після розпаду Радянського Союзу. Генсек Альянсу наголосив, що те й інше є неприйнятним, тому що порушує "основні принципи" НАТО.

Попри це, як стверджує політик, США та НАТО готові обговорити зі Володимиром Путіним можливі заходи щодо зниження ризику. Насамперед йдеться про контроль над озброєннями, зусилля щодо забезпечення більшої прозорості військової діяльності, навчань, а також ліній зв'язку.

Єнс Столтенберг (фото - nato.int)

Як уже згадувалося раніше, команда Володимира Путіна вдень 9 січня прибула до Швейцарії з метою участі в перемовинах зі США стосовно так званих "гарантій безпеки", в яких міститься серед іншого вимога Кремля, аби Україна не вступала в НАТО.

За словами заступника глави МЗС РФ Сергія Рябкова, НАТО "треба збирати манатки" та повертатися до рубежів 1997 року.

Нагадаємо, що перед переговорами з Кремлем американські політики висловили готовність внести зміни у майбутні рішення щодо стратегічних позицій США в Європі, проте вони також попередили Москву про нові потужні санкції у разі вторгнення в Україну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?