Кремль поскаржився на "неприйнятні умови" для переговорів з НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль поскаржився на "неприйнятні умови" для переговорів з НАТО

Кремль поскаржився на "неприйнятні умови" для переговорів з НАТО
Джерело:  online.ua

10 січня команда російського президента Володимира Путіна почала скаржитися на те, що США хочуть відновити роботу Ради Росія – НАТО на неприйнятних для Кремля умовах. З такою заявою першим виступив заступник очільника Міністерства закордонних справ РФ Сергій Рябков.

Джерело: "РБК"

У Путіна заявили про "неприйнятні умови" для переговорів з НАТО

Вони хочуть відновити діяльність Ради Росія — НАТО, але на своїх умовах, за тим порядком денним, який їх влаштовує, з упором на так звану деескалацію, так звану російську агресію в Україні, — озвучив свої претензії російський дипломат перед зустріччю з американською делегацією в Женеві.

Окрім того, він додав, що позиція Білого дому полягає в тому, щоб "завантажити" ідеї та пропозиції офіційної Москви в "технологічне середовище з погляду дипломатії", яке склалося протягом останніх десятиліть.

За його словами, команда Джо Байдена мріє "все злити" в ОБСЄ, де Кремль, мовляв, дуже багато друзів порушувала ці питання з мінімальними результатами.

Як уже згадувалося раніше, 10 січня американська та російська сторони розпочали в Женеві переговори щодо безпеки в рамках низки дипломатичних зустрічей в Європі цього тижня, спрямованих на послаблення напруженості довкола України.

За словами очільника Державного департаменту, він не очікує прориву у переговорах, однак досі плекає надіб знайти спільну мову на тлі кризи в Україні.

Що РФ вимагає від США та НАТО

Як уже згадувалося раніше, 17 грудня МЗС РФ опублікувало "проєкти договорів" про фактично розподіл сфер впливу у Європі, які Кремль планує підписати з НАТО та Штатами.

Ба більше, РФ зажадала, щоб члени Альянсу взяли на себе зобов’язання, які унеможливлять розширення блоку у майбутньому, у тому числі приєднання України, а також інших держав.

Також офіційна Москва пропонує відмовитись "від ведення будь-якої військової діяльності на території України, а також інших держав Східної Європи, Закавказзя та Центральної Азії".

За словами речниці Білого дому, команда Джо Байдена не буде розглядати пропозиції та вимоги Кремль без європейських партнерів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?