США оцінили ймовірність вторгнення РФ в Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

США оцінили ймовірність вторгнення РФ в Україну

США оцінили ймовірність вторгнення РФ в Україну
Джерело:  online.ua

Постійна представниця США в ООН Лінда Томас-Грінфілд бачить у діях Росії загрозу для України. Про це вона заявила під час прес-конференції Ради Безпеки ООН щодо України та Росії.

Джерело: заява представниці США в ООН Лінди Томас-Грінфілд

У діях Росії є загроза для України

Постійна представниця США при ООН заявила, що вони уважно спостерігають за нарощуванням російських військ на кордоні України. Сполучені Штати у тісних консультаціях з партнерами та союзниками, готують варіанти дій, який буде залежати від шляху, який Росія обере протягом наступних тижнів.

Нашою метою залишається пошук дипломатичного шляху вперед і запобігання конфлікту, і президент Байден доручив нашим дипломатам працювати інтенсивно і прагматично, в тому числі тут, у Нью-Йорку, щоб визначити, чи це можливо. Цього тижня ми маємо інтенсивну серію зустрічей з Росією в Женеві, в Раді НАТО-Росія та Постійній раді ОБСЄ. Як підтвердив заступник секретаря Шерман сьогодні в Женеві, ми вітаємо справжній прогрес у розглянутих питаннях, але це може статися лише в контексті деескалації, - сказала Томас-Грінфілд.

Якщо Росія вибере шлях конфлікту, Сполучені Штати, їхні партнери та союзники чітко заявили: вони готові накласти санкції на російську економіку, посилити присутність НАТО в прифронтових союзних державах і збільшити оборонну допомогу Україні.

У наступні дні Сполучені Штати продовжуватимуть докладати всіх зусиль для деескалації, діалогу та дипломатичного вирішення цієї ситуації. Але, як сказав заступник держсекретаря США Шерман, союзники і партнери США підтвердили, що, перш за все, Росія повинна вжити заходів для деескалації.

На питання про те, чи вірить пані посол заступнику міністра закордонних справ Росії, який каже, що Росія не планує вторгнення в Україну, Лінда Томас-Грінфілд відповіла, що, дії Росії свідчать про інше.

Я хочу йому вірити. Я хотіла, що б це було правдою, що у них немає планів. Але все, що ми бачили досі, свідчить про те, що вони роблять рухи в цьому напрямку [вторгнення]. І якщо вони вирішили не рухатися вперед через нашу співпрацю з ними протягом останніх кількох тижнів, коли президент Байден розмовляв з президентом Путіним – двічі – це добре. Але ми продовжуватимемо готуватися та планувати відповідь, якщо вони зроблять якісь дії проти України, - відповіла представниця США в ООН.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?