Генсек НАТО закликав РФ продовжити переговори щодо питань безпеки
Категорія
Політика
Дата публікації

Генсек НАТО закликав РФ продовжити переговори щодо питань безпеки

Генсек НАТО закликав РФ продовжити переговори щодо питань безпеки
Джерело:  online.ua

Після зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцем, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вкотре закликав Росію продовжити діалог щодо нагальних питань безпеки.

Джерело: заява НАТО

Столтенберг закликав Росію до переговорів

Виступаючи на прес-конференції разом з канцлером Німеччини, Генеральний секретар підкреслив, що НАТО готова продовжувати діалог з Росією, але не піде на компроміс щодо основних принципів європейської безпеки.

Столтенберг попередив, що ризик конфлікту в Європі залишається реальним через те, що Росія продовжує «незрозуміле і невиправдане» нарощувати війська в Україні та навколо неї.

Союзники по НАТО закликають Росію до деескалації. Будь-яка подальша агресія буде дорого коштувати Москві, – сказав пан Столтенберг.

Генеральний секретар дав зрозуміти, що Альянс готовий продовжувати діалог з Росією.

Сьогодні я запросив усіх членів Ради НАТО-Росія на низку зустрічей, – завив він.

Він додав, що союзники готові розглянути низку питань з Росією, включаючи зміцнення військових і цивільних ліній зв'язку, зниження ризиків і підвищення прозорості щодо військової діяльності, а також зменшення космічних і кіберзагроз.

Ми також готові відновити обмін брифінгами щодо навчань, а також щодо нашої відповідної ядерної політики, а союзники готові обговорити контроль над озброєннями, – сказав Генеральний секретар.

У той же час Столтенберг повторив, що кожна нація має право обирати свій власний шлях і що НАТО продовжуватиме захищати своїх союзників.

Коли напруженість висока, діалог стає ще важливішим, – сказав Генеральний секретар.

Він додав, що члени Альянсу докладатимуть усіх зусиль, щоб знайти політичний шлях вперед.

Росія заявила, шо більше не буде миритися із "вторгненням" НАТО в Україну

Нагадаємо, що раніше речник президента Росії Дмитро Песков заявляв, що, мовляв, Росія не буде миритися з військами НАТО в Україні.

Ми спостерігаємо поступове вторгнення НАТО на територію України зі своєю інфраструктурою, своїми інструкторами, запасами оборонного та наступального озброєння, навчання українських військових тощо, — заявив Пєсков.

Речник Кремля також завив, що цей розвиток подій, суттєво зіпсував відносини влади РФ та НАТО. Представник Путіна поскаржився, що цю ситуацію офіційна Москва "не може більше терпіти".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?