Німеччина заблокувала дозвіл передати нову зброю Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина заблокувала дозвіл передати нову зброю Україні

Німеччина заблокувала дозвіл передати нову зброю Україні
Джерело:  online.ua

Влада Німеччини відмовляється видавати Естонії дозвіл на експорт німецької зброї до України - про це вдалося дізнатися американським журналістам від своїх анонімних інсайдерів.

Джерело: The Wall Street Journal

Влада ФРН не дозволяє передати нову зброю Україні

За словами анонімних джерел, проблема пов'язана з експортом гаубиці Д-30, що стріляє 122 мм снарядами приблизно на 20 кілометрів.

Офіційний Берлін не хоче дозволити третій країні відправляти артилерію в Україну, оскільки, як стверджують посадовці, це озброєння виробили саме у ФРН.

Гаубиці, вироблені у Радянському Союзі, дислокувалися у колишній Східній Німеччині. Після возз'єднання Німеччини у 1990-х роках Берлін експортував зброю до Фінляндії, яка потім передала її до Естонії у 2009 році. Німецькі офіційні особи заявили, що тупикова ситуація є результатом давньої політики щодо експорту зброї до напружених регіонів, - йдеться в повідомленні.

За словами одного із представників естонського уряду, наразі влада його країни робить усе можливе, щоб змусити офіційний Берлін змінити свою позицію.

Фото — unsplash.com

Як уже згадувалося раніше, нещодавно офіційний Таллінн заявляв, що планує надіслати Україні десятки протитанкових ракетних комплексів (ПТРК) Javelin і 122-міліметрових гаубиць.

Однак перед тим, як передати Javelin, естонській владі потрібно отримати дозвіл від їхнього виробника - Сполучених Штатів. Що стосується гаубиць, Естонія має попросити Німеччину та Фінляндію дати згоду на передачу зброї.

Що важливо розуміти, німецька влада багато разів відмовлялася постачати офіційному Києву озброєння на тлі напружених відносин України й РФ. Позиція ФРН така - летальну зброю Берлін Києву ніколи не надасть - це також підтвердив офіційний представник уряду Штеффен Гебештрайт. Відмова Німеччини стосується також оборонного озброєння, якщо його можна використати як летальне.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?