США екстрено скликають Радбез ООН через загрозу нападу РФ на Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

США екстрено скликають Радбез ООН через загрозу нападу РФ на Україну

США екстрено скликають Радбез ООН через загрозу нападу РФ на Україну
Джерело:  online.ua

Команда американського лідера Джо Байдена терміново скликає засідання Ради Безпеки ООН з приводу "загрозливої поведінки Росії" та "нарощування російських військ на кордонах України та в Білорусі". З такою заявою виступила постійна представниця Штатів при ООН Лінда Томас-Грінфілд.

Джерело:  заява  Лінди Томас-Грінфілд

США скликають Радбез ООН через можливе вторгнення РФ в Україну

… після тижнів тісних консультацій з Україною та партнерами в Раді Безпеки Сполучені Штати скликали відкрите засідання Ради Безпеки, щоб обговорити питання, надзвичайно важливе для міжнародного миру та безпеки: загрозлива поведінка Росії проти України та нарощування російських військ на кордонах України та в Білорусі. Члени Ради Безпеки повинні чітко вивчити факти і розглянути те, що поставлено на карту для України, Росії, Європи, а також щодо основних зобов'язань і принципів міжнародного порядку у разі подальшого вторгнення Росії в Україну, - наголосила представниця США при ООН.

Лінда Томас-Грінфілд звертає увагу на те, що Радбез ООН залишається головним місцем для дипломатії - враховуючи це, команда Джо Байдена продовжує дипломатичні зусилля "для деескалації напруженості перед обличчям цієї серйозної загрози європейському та глобальному миру та безпеці".

Це не момент, щоб чекати і споглядати. Зараз потрібна повна увага Ради, і ми з нетерпінням чекаємо прямого та цілеспрямованого обговорення, - наголосила американська сторона.

Що відомо про можливе вторгнення РФ в Україну

19 січня главак держави Володимир Зеленський закликав українців не панікувати і не скуповувати продукти через можливе повномасштабне вторгнення Росії в нашу країну.

Попри це, в інтерв’ю "The Washington Post" український лідер припустив, що РФ може почати вторгнення у великі міста, зокрема в Харків, на підставі захисту російськомовного населення, – і це буде початком великомасштабної війни.

Офіційний Лондон нещодавно підтвердив, що викрив докази змови щодо встановлення проросійської влади в Україні на тлі планів Кремля про вторгнення в Україну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?