ЄС озвучив план дій у разі зупинки Росією постачання газу
Категорія
Економіка
Дата публікації

ЄС озвучив план дій у разі зупинки Росією постачання газу

ЄС озвучив план дій у разі зупинки Росією постачання газу
Джерело:  online.ua

Шеф європейської дипломатії Жозеп Боррель офіційно повідомив, що Євросоюз готовий співпрацювати зі США, Катаром та Азербайджаном у питаннях постачання газу, якщо команда очільника Кремля Володимира Путіна ухвалить рішення скоротити або зупинити постачання до ЄС.

Джерело: блог Жозепа Борреля

ЄС заявив про готовність до зупинки Росією постачання газу

Ми готові на випадок, якщо дипломатія зазнає невдачі, і ми розглядаємо всі варіанти. Це включає підвищення нашої стійкості, у тому числі шляхом роботи з такими партнерами, як США, Катар і Азербайджан, щодо постачання газу у випадку, якщо Росія вирішить скоротити або зупинити постачання, - наголосив Жозеп Боррель.

За словами шефа європейської дипломатії, офіційний Брюссель просунувся у підготовці високоефективних заходів у відповідь на випадок можливого вторгнення РФ в Україну, "які завдадуть серйозної шкоди російській економіці та фінансовій системі".

Жозеп Боррель (фото — flickr.com)

Ми також розглядаємо заходи експортного контролю, які б мали більш довгостроковий ефект, оскільки обмежують Росію в продуктах, необхідних їй для реалізації її стратегічних амбіцій, - підкреслив європейський політик.

Жозеп Боррель він звернув увагу на те, що дипломатична присутність Європейського союзу в Києві залишається без змін.

Сьогодні ми переживаємо найнебезпечніший момент періоду після закінчення "холодної війни". Водночас ми повинні уникати подальшого розкручування спіралі ескалації і слідувати закликам президента Зеленського уникати будь-якої "паніки", - наголосив шеф європейської дипломатії.

Що важливо розуміти, на тлі новин та прогнозів про можливийи новий напад РФ на Україні продовжується січневий обвал на російських фінансових ринках — згідно з останніми даними, він коштував банкам, які працюють у Росії, приблизно 200 млрд руб (приблизно 2,58 млрд дол).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?