Британія анонсувала "найжорсткіший режим санкцій" проти РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Британія анонсувала "найжорсткіший режим санкцій" проти РФ

Британія анонсувала "найжорсткіший режим санкцій" проти РФ
Джерело:  online.ua

Очільниця Міністерства закордонних справ Британії Ліз Трасс нарешті внесла в парламент новий законопроєкт, який посилить і розширить режим санкцій офіційного Лондона з метою стримування агресії РФ проти України.

Джерело: пресслужба  британського уряду

Британія розробила "найжорсткіший режим санкцій" проти Росії

Що важливо розуміти, раніше офіційний Лондон мав можливість запроваджувати санкції лише проти тих, хто безпосередньо пов’язаний з дестабілізацією ситуації в Україні.

Розширений режим передбачає, що під санкційний удар може потрапити набагато більше осіб і підприємств через їхню важливість для команди очільника Кремля Володимира Путіна.

Варто звернути увагу на те, що нові обмеження будуть готові в разі потреби завдати удару по офіційній Москві та її стратегічним інтересам "там, де це дійсно боляче".

Окрім того, наголошується, що режим також передбачатиме, що британський уряд зможе діяти разом з Білим домом та іншими союзниками, щоб заморозити активи та заборонити поїздки визначеному колу осіб.

Ліз Трасс (фото - flickr.com)

Незалежно від того, чи підтримуєте ви агресивні дії Росії проти України, чи маєте ширше значення для Кремля, ми матимемо право накласти на вас санкції. Всі варіанти можливі і сховатися буде ніде. Це стане найжорсткішим режимом санкцій проти Росії, який у нас колись був, і ознаменує найбільшу зміну у нашому підході з моменту виходу з Європейського Союзу, - наголосила очільниця МЗС Британії Ліз Трасс.

За їїсловами, команда британського лідера Бориса Джонсона чітко дала усвідомити Кремлю, що єдиний шлях уперед для Москви - це деескалація, припинення агресивної кампанії гібридної війни та початок змістовних переговорів.

Згідно з останніми даними, закон має набрати чинності з 10 лютого. Декілька днів тому дипломатка підтвердила, що під нові санкції можуть потрапити олігархи з близького оточення російського президента Володимира Путіна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?