США більше не називатимуть вторгнення РФ в Україну "неминучим"
Категорія
Політика
Дата публікації

США більше не називатимуть вторгнення РФ в Україну "неминучим"

США більше не називатимуть вторгнення РФ в Україну "неминучим"
Джерело:  online.ua

У Білому домі відмовляються використовувати слово "неминучий" щодо можливого вторгнення Росії в Україну, через розбіжності в розумінні терміну в Україні та США.

Джерело: брифінг речниці Білого дому Джен Псакі

Білий дім перестане називати можливе вторгнення РФ "неминучим"

Я використовувала це слово одного разу. Я думаю, що інші використовували його не один раз. Проте, ми припинили використовувати його, тому що, я думаю, це надіслало сигнал, який ми не збиралися надсилати, начебто ми знаємо, що президент Путін ухвалив рішення, — пояснила вона.

За її словами, США вважають, що Путін ще не ухвалив відповідного рішення.

Нагадаємо, що слово «imminent» (англ. – неминучий, загрозливий), яке переклали як "неминучий" викликало нерозуміння й занепокоєння в Києві. Пізніше в Білому домі пояснили, що мають на увазі «очевидну ймовірність» того, що росіяни можуть вторгнутися в Україну в лютому.

Повідомлення про щось більше чи відмінне від цього цілковито хибні, - підкреслили у цьому зв’язку в адміністрації США.

Речниця також підтвердила інформацію про розміщення додаткових військ США у Європі.

Володимир Зеленський та Джо Байден (фото — president.gov.ua)

Переговори Зеленського та Байдена про Україну

Нагадаємо, що 27 січня відбулася вже третя за останні два місяці телефонна розмова між президентами України і США Володимиром Зеленським та Джо Байденом.

Мав довгу телефонну розмову з президентом США Джо Байденом. Обговорили поточні дипломатичні зусилля з деескалації та узгодили спільні дії на майбутнє, — йшлося в повідомленні Володимира Зеленського.

Вони обговорили можливу загрозу нового вторгнення Росії на територію України.

Після завершення розмови Байдена та Зеленського кореспондент американського телеканалу CNN з посиланням на джерела в Офісі президента повідомив, що Джо Байден сказав Зеленському про «неминучість вторгнення» Росії. І додав, що це станеться, щойно замерзне земля. Також Байден нібито попередив, що Росія планує захопити Київ, а тому Україна має готуватися до цього.

Всю інформацію пізніше спростували в Білому домі та в ОП.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?