Шольц заперечив "ненадійність" Німеччини через позицію щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Шольц заперечив "ненадійність" Німеччини через позицію щодо України

Шольц заперечив "ненадійність" Німеччини через позицію щодо України
Джерело:  online.ua

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заперечує твердження, що Німеччина є "ненадійним партнером" для США та НАТО через свою позицію щодо України. Він заявив, що Берлін активно допомагає Києву.

Джерело: ZDF

Канцлер Німеччини прокоментував ставлення до України

За інформацією німецьких ЗМІ, минулого понеділка посол Німеччини в США Емілі Габер надіслала до Федерального міністерства закордонних справ конфіденційне повідомлення: «Берлін, у нас проблема».

Габер описує, що Німеччину у США позиціонують як «ненадійного партнера» через її небажання боротися з українською кризою, і як федеральний уряд гальмує санкції проти Росії.

Крім того, неприємності створює блокування поставок зброї. У Вашингтоні таке ставлення пояснюють тим, що Берлін хоче й надалі купувати дешевий газ у Росії. Зокрема, республіканці неодноразово використовували фразу про те, що Берлін «у ліжку з Путіним».

Канцлер Шольц відповів на звинувачення, і зазначив, що союзники точно знають, як Німеччина допомагає Україні.

І, звісно, всі точно знають, що Німеччина – країна, яка надала Україні найбільшу допомогу за останні роки. Майже 2 мільярди євро мобілізовано на стабілізацію економічної незалежності України та на те, щоб допомогти їй стати на ноги та добре розвиватися.

Канцлер Олаф Шольц також повідомив, що хоче найближчим часом поїхати до Москви і поговорити з Володимиром Путіним про українську кризу. Стосовно звинувачень у тому, що Німеччина не бере участь у конфлікті, він сказав: «Наші союзники точно знають, що ми робимо».

Я зараз їду в США, і незабаром у Москві буду говорити далі про необхідні питання.

На питання, чи Володимир Путін вторгнеться в Україну, Шольц не дав прямої відповіді і наголосив на важливості санкцій.

Ситуація дуже серйозна, і не можна упускати з уваги той факт, що велика кількість військових перекинулися на український кордон. Це могло б бути передумовою для військових дій. І тому так важливо, щоб ми були дуже чіткі в тому, що ми говоримо і в тому, що ми готуємо.

Нагадаємо, що Німеччина послідовно відмовляється надавати Україні зброю перед загрозою російської агресії. Це у свою чергу викликало незадоволення у низки союзників у Європі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?