Євросоюз готує відповідь РФ щодо "гарантій безпеки"
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз готує відповідь РФ щодо "гарантій безпеки"

Євросоюз готує відповідь РФ щодо "гарантій безпеки"
Джерело:  online.ua

Європейський Союз працює над спільною відповіддю на лист, отриманий багатьма країнами-членами від Росії з проханням надати їй так звані "гарантії безпеки".

Джерело: Reuters

Росія попросила в ЄС "гарантій безпеки"

ЄС працює над спільною відповіддю на лист, який був надісланий багатьом країнам-членам від Росії на початку цього тижня з проханням надати їй так звані "гарантії безпеки". Про це заявила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Росія змусила очолюваний США альянс НАТО і 57 членів Організації з безпеки і співробітництва в Європі вести переговори щодо регіональної безпеки, зібравши близько 100 000 військових поблизу України і заперечуючи плани вторгнення.

Ми працюємо над координацією відповіді...Ми об'єднані в Європейському Союзі, і тому зрозуміло, що відповідь буде відображати цю єдність, - сказала фон дер Ляєн журналістам під час візиту в Гельсінкі.

Раніше цього тижня Росія звернулася до країн-членів НАТО та ОБСЄ, включаючи Фінляндію, з проханням надати юридичні гарантії безпеки.

Перш за все, Росії потрібно зупинити ескалацію, – заявила прем’єр-міністр Фінляндії Санна Марін, з якою фон дер Ляєн зустрілася в Гельсінкі.

Фінляндія, яка має найдовший зовнішній кордон ЄС з Росією і не є членом НАТО, зі все більшою занепокоєністю дивиться на зростання агресивності свого сусіда.

Фон дер Ляєн закликала Росію повернутися на шлях «миру та діалогу».

У разі подальшої військової агресії проти України будуть фінансово-економічні санкції з нашого боку... Сподіваємося, що в цьому немає необхідності, - сказала вона.

Фото — Pixabay.com

Єврокомісія закінчує роботу над пакетом санкцій для РФ

Нагадаємо, що раніше повідомлялося, що у Брюсселі закінчують роботу над пакетом санкцій, який буде стосуватися фінансового й енергетичного сектору Росії та олігархів, близьких до президента РФ Володимира Путіна.

Цей пакет готується у консультаціях з окремими країнами-членами та у тісній співпраці із США, — зазначило анонімне джерело з Брюсселю.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?