В Україні приземлився літак з військовою допомогою від Британії
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні приземлився літак з військовою допомогою від Британії

В Україні приземлився літак з військовою допомогою від Британії
Джерело:  online.ua

В Україні приземлився літак з військовою допомогою від Британії на тлі загрози російського вторгнення.

Джерело:  Reuters

Британія надала Україні нову військову допомогу 

Літак зустрічають українські військові, а сама допомога, як зазначається, призначена для загонів територіальної оборони.

Однак поки що не відомо, що саме включає в себе нова військова допомога від Британії.

7 лютого глава Міноборони Олексій Резніков повідомляв, про скоре прибуття військової допомоги від Британії в Україну.

Британія вже передала Україні 2 тис одиниць протитанкових ракетних комплексів NLAW, а також спрямувала в Україну 30 військових інструкторів.

8-9 лютого до України прибув вантаж з військово-технічною допомогою з Великобританії з військовими товарами і обладнанням для військ територіальної оборони: бронежилети, шоломи тощо, - повідомив на своїй сторінці у Twitter голова Міноборони Олексій Резніков.

Міністр подякував партнерам з Великої Британії за політичну, дипломатичну та військову підтримку на тлі загрози російського вторгнення.

Напередодні посол України у Британії Вадим Пристайко повідомив, Лондон планує надати Україні ракетне озброєння для кораблів, щоб протистояти РФ у Чорному та Азовському морях.

Британія шукає друзів, і Україна на цю роль в принципі підходить. Незважаючи на багаж проблем, які тягне дружба з нашою державою, а це перш за все протистояння з РФ, Британія готова до такого кроку, - зазначив Пристайко.

За його словами, Україна вже підписала з Британією військових угод на понад 2 млрд доларів.

Зокрема, Британія побудує для України два військові кораблі.

І це ракетне озброєння. Вперше наші Збройні сили отримають реальну зброю, ракети, які нам дозволять що-небудь протиставити Росії в чорному і Азовському морях, - зазначив Пристайко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?