МЗС відреагувало на натяки Лаврова про евакуацію дипломатів РФ з України
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС відреагувало на натяки Лаврова про евакуацію дипломатів РФ з України

МЗС відреагувало на натяки Лаврова про евакуацію дипломатів РФ з України
Джерело:  online.ua

11 лютого очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що вважає спробою перекладання відповідальності на іншу сторону заяву російського колеги Сергія Лаврова про те, що владі РФ, можливо, варто було б вивезти своїх дипломатів з України.

Джерело: сайт МЗС України

Кулеба відповів на натяки Лаврова про евакуацію дипломатів РФ

Цю заяву потрібно розглядати в контексті поширюваного Росією наративу про те що саме Україна готує якісь агресивні дії… Все це зараз така гра наративів, боротьба за те, хто переможе у грі з назвою "хто винен, - наголосив український дипломат.

Не забув Дмитро Кулеба згадати й про останні заяви російської влади про те, що Україна нібито готується до наступу на Донбасі та провокацій.

Хочу офіційно заявити, що жодних наступальних дій Україна не готує, жодні провокації нам не потрібні. Всі ці повідомлення з російського боку спрямовані на нагнітання емоційного стану і перекладання відповідальності на Україну, - наголосив очільник МЗС.

Дмитро Кулеба також звернув увагу на те, що серед партнерів офіційного Києва завдяки дипломатичній роботі є чітке розуміння, що відповідальність за нинішню ескалацію несе РФ.

Як уже згадувалося раніше, напередодні під час пресконференції з очільником МЗС Британії у Москві Сергій Лавров заявив, що Росії, можливо, теж варто вивозити своїх дипломатів з України, якщо так зробили деякі країни Заходу - тому що "можливо саме англосакси щось готують, якщо вони евакуюють своїх співробітників".

Ми вже задумалися самі, можливо саме англосакси щось готують, якщо вони евакуюють своїх співробітників (з України). Ми теж подивилися на їхні дії, і, напевно, теж порадимо неосновному персоналу наших дипломатичних установ на якийсь час поїхати додому, - заявив Лавров.

Ба більше, скандальний російський дипломат назвав перемовини з главою МЗС Великої Британії Ліз Трасс щодо України "розмовою німого з глухим".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?