Зеленський відреагував на скупчення військ РФ біля українського кордону
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський відреагував на скупчення військ РФ біля українського кордону

Зеленський відреагував на скупчення військ РФ біля українського кордону
Джерело:  online.ua

За словами президента України Володимира Зеленського, нарощування військової присутності РФ біля українського кордону є виключно інструментом психологічного тиску Кремля.

Джерело: Офіс президента України

Чого домагається РФ збільшенням військ біля українського кордону

Ми вважаємо, що накопичення військ біля кордонів – це психологічний тиск з боку наших сусідів. Ми нічого нового в цьому не бачимо. Щодо того, чи є ризики, – ризики є й не закінчуються з 2014 року. Питання в градусі цих ризиків і як ми на них реагуємо, - заявив Зеленський.

Він підкреслив, що питання безпеки не повинно впливати на повсякденну життєдіяльність в Україні.

Зокрема, Зеленський звернув увагу на стабільність української економіки та зміцнення національної валюти.

Головне завдання президента й уряду країни – бізнес, економіка, інвестиційний клімат. Усі розуміють, який у нас сусід, але це не повинно впливати на економіку, - зауважив голова держави.

За його словами, Україна робить усе можливе, щоб посилити свою обороноздатність та отримує потужну підтримку від партнерів.

Багато країн світу є нашими друзями. Вважаю, що об’єднання зусиль країн Європейського Союзу, Сполучених Штатів, об’єднання стійкої позиції щодо підтримки України – дуже важливий сигнал, - підкреслив президент.

Заступник голови ОП Ростислав Шурма повідомив, що у найближчих планах влади, запуск програми субсидіювання відсоткової ставки для споживача, стимулювання будівництва нового житла, проведення термомодернізації житлових будинків, розміщення в Україні виробництва електромобілів.

За словами Шурми, також планується залучити інвестиції для відродження авіа, судно та вагонобудування, створити виробництво іригаційного обладнання.

Заступник голови ОП запевнив, що малий та середній бізнес і надалі матиме змогу отримувати за програмою «5-7-9%.

Між тим, за словами голови МЗС Франції Жана-Іва Ле Дріана, ситуація з накопиченням російських військ біля українського кордону залишається дуже серйозною.

Ситуація дуже серйозна. Сили, зосереджені Росією, дозволяють розпочати наступ, і це реальність, - підкреслив очільник французської дипломатії.

Фото - twitter.com/alexsalvinews

Він заявив, що Кремль продовжує військові приготування, але рішень про напад на Україну не приймалось.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?