США назвали підстави впровадження санкцій проти РФ до вторгнення в Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

США назвали підстави впровадження санкцій проти РФ до вторгнення в Україну

США назвали підстави впровадження санкцій проти РФ до вторгнення в Україну
Джерело:  online.ua

Зусилля протидіяти російській кіберагресії щодо України стають все серйознішими, тому сенатори США розглядають санкції проти Росії на підставі кібератак.

Джерело: Politico

Санкції проти Росії за кібератаки

Керівники Комітету Сенату із закордонних справ заявляють, що російська кібератака проти України буде першою підставою введення санкцій проти режиму Володимира Путіна, навіть до можливого вторгнення.

Деякі сенатори наполягають на тому, щоб ввести санкції за кібератаки як частину ширшого законопроекту щодо дій проти Росії, якщо вона вторгнеться в Україну. І все більш імовірно, що російська хакерська операція може бути першим, що спровокує ці санкції.

Якби існували санкції перед вторгненням, вони були б пов’язані з кібератаками Росії в межах України, – сказав сенатор Кріс Мерфі, член Комітету Сенату із закордонних справ.

Санкції за російські кібератаки є «одним із пунктів, які розглядаються», - сказав в інтерв'ю голова Сенату закордонних справ Боб Менендес. За його словами, законодавці навіть розглядають санкції за російські хакерські операції, які вже проводяться проти України.

Сенатор від штату Айдахо Джим Ріш, головний республіканець комітету, сказав лише, що «такі розмови були». Він сказав, що хоче, щоб переговори щодо аспектів кібербезпеки пакету санкцій були приватними.

Розробка пакету санкції проти РФ у сенаті США

Менендес і Ріш наполегливо працювали в останні тижні, розробляючи пакет санкцій. Менендес назвав це "матір'ю всіх санкцій". Запропонований пакет потягне за собою, за словами сенатора, жахливі наслідки для РФ у разі агресії проти України.

Санкції будуть спрямовані на високопоставлених російських чиновників та на економіку в цілому.

Неясно, наскільки серйозною має бути кібератака, щоб запустити санкції або контрудари за сценаріями, які розглядають сенатори. Атаки на українські сайти незначні в порівнянні з деякими можливими нападами.

У 2015 році російські хакери вимкнули частину електричної мережі України, залишивши без світла близько чверті мільйона людей. Чергова атака 2017 року вивела з ладу мережі тисяч організацій у державному та приватному секторах.

Сенатори розглядають економічні санкції, які будуть спрямовані проти російських банків і ускладнять участь росіян у світовій економіці, а також надають Україні летальну зброю як частину ширшого пакету допомоги. Сенатори не сказали, які з санкцій будуть застосовані у відповідь на кібератаку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?