Путін та Байден запланували невідкладні переговори щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін та Байден запланували невідкладні переговори щодо України

Путін та Байден запланували невідкладні переговори щодо України
Джерело:  online.ua

Американський лідер Джо Байден має намір уже 12 лютого провести телефонні перемовини з російським колегою Володимиром Путіним через ймовірний напад РФ на Україну.

Джерело: російська державна агенція "ТАСС" з коментарем речника Кремля Дмитра Пєскова, американський  телеканал CNN  з посиланням на слова радника з нацбезпеки Білого дому Джейка Саллівана

Байден і Путін проведуть телефонну розмову 12 лютого

Команда очільника Кремля стверджує, що переговори двох президентів відбудуться за письмовим запитом офіційного Вашингтону.

Справді, американська сторона попросила про розмову з президентом Путіним, і завтра ввечері за московським часом запланована розмова двох президентів, - заявив 11 лютого незмінний речник Кремля Дмитро Пєсков.

Варто зазначити, що напередодні Джейк Салліван підтвердив журналістам, що очільник Білого дому справді планує зателефонувати російському колезі.

США прогнозують, що напад РФ на Україну відбудеться незабаром

За словами британських журналістів, американський лідер Джо Байден переконаний, що напад Росії на Україну відбудеться "в найближчі дні". Так, 10 лютого очільник Білого дому публічно закликав американських громадян негайно залишити територію України, а також попередив, що їх не зможуть евакуювати в разі початку повномасштабного військового вторгнення Росії.

Після слів Байдена, посольства низки західних країн оголосили офіційні інструкції для своїх громадян, щоби вони негайно виїхали за межі України. Ізраїль оголосив евакуацію співробітників свого посольства та членів їхніх родин, - йдеться в повідомленні.

На переконання глави Держдепу Ентоні Блінкена, російськав лада може й не чекати завершення Зимових Олімпійських ігор у Пекіні для початку військового вторгнення до України.

Генсек Альянсу Єнс Столтенберг попередив, що Володимир Путін також розглядає сценарій повалення української влади та дестабілізації суспільно-політичної ситуації зсередини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?