НАТО розглядає можливість додаткової допомоги Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

НАТО розглядає можливість додаткової допомоги Україні

НАТО розглядає можливість додаткової допомоги Україні
Джерело:  online.ua

Британський прем'єр Борис Джонсон має намір обговорити з лідерами країн-членів НАТО надання Україні додаткової економічної допомоги для захисту кордону на тлі загрози вторгнення РФ.

Джерело:  Politico

НАТО хоче допомогти Україні з обороною проти РФ 

Журналісти видання повідомляють, що наступного тижня Борис Джонсон має відвідати ЄС, однак не відомо, до якої саме країни очільник британського уряду здійснить візит.

Тим не менш, темою обговорення буде кризова ситуація навколо України.

Криза на кордоні України досягла критичної позначки. Вся інформація, яка ми маємо, вказує, що Росія планує в будь-який момент здійснити вторгнення в Україну. Це матиме катастрофічні наслідки як для України, так і для Росії, - заявляють в офісі голови британського уряду.

Однак британські дипломати підкреслюють, що дипломатичні шляхи ще себе не вичерпали і є шанс на деескалацію ситуації.

Між тим телеканал CBS News повідомляє, що адміністрація президента США Джо Байдена планує евакуювати весь дипломатичний персонал американського посольства у найближчі 48 годин.

За результатами розмови з президентом України Володимиром Зеленським очільник Білого дому Джо Байден пообіцяв швидку відповідь у вигляді жорстких санкцій на ймовірне російське вторгнення.

Окрім цього Зеленський запросив Байдена найближчими днями відвідати Україну. Лідери двох країн погодились у тому, що необхідно намагатись вирішити кризу дипломатичними шляхами.

В тім у Пентагоні не мають остаточних даних щодо фінальної дати російського нападу на Україну та кажуть, що вторгнення може розпочатись у будь-який момент.

Тим часом на тлі загрози вторгнення російський рубль зранку у понеділок, 14 лютого, помітно послабшав до долара та євро.

Долар виявився на 2,65 рубля вище від рівня чинного офіційного курсу, євро - на 2,65 рубля вище від офіційного курсу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?