США та ЄС підготували потужну санкційну відповідь проти РФ за напад на Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

США та ЄС підготували потужну санкційну відповідь проти РФ за напад на Україну

США та ЄС підготували потужну санкційну відповідь проти РФ за напад на Україну
Джерело:  online.ua

Глава МЗС України Дмитро Кулеба підкреслив, що останнім часом отримував багато інформації про різні сценарії розвитку подій у разі ймовірного вторгнення РФ, однак жоден з них не здійснився.

Джерело: "ТСН"

На РФ очікують руйнівні наслідки у разу нападу на Україну

Ми знаємо кілька речей. Перше: зараз позиція України найсильніша, починаючи з 2014 року. З економічного погляду, з дипломатичного та військового. Друге: ми знаємо, що завдяки нашій ініціативі та роботі партнери в Європейському Союзі, Сполучених Штатах завершили формування санкційного пакета. І це будуть дуже болючі санкції для Російської Федерації. Повірте, вони завдадуть непоправної шкоди російській економіці. І це теж фактор стримування, - підкреслив Кулеба.

За його словами, Україна готова до будь-якого сценарію розвитку подій.

Він підтвердив, що РФ не будуть відключати від SWIFT за напад на Україну, однак підготовлені США та ЄС санкції, і без цього завдадуть неймовірних збитків РФ.

SWIFT на сьогоднішній день не є частиною санкційного пакета... Це - результат внутрішніх процесів у ЄС. Деякі країни не готові поступитися власними інтересами. Але треба розуміти, якби в цьому пакеті був SWIFT, то це була б атомна бомба, але й без SWIFT цей пакет залишається потужною бомбою, - зазначив Кулеба.

Кулеба також обговорив морську блокаду РФ акваторії Чорного та Азовського морів з очільником МЗС Туреччини Мевлютом Чавушоглу.

Зі свого боку голова міноборони Великої Британії Бен Воллес заявляє про надзвичайну загрозу для України та зберігання високої ймовірності нападу РФ.

Бен Воллес (Фото - facebook.com/mod.mil.rus)

У звя'язку з підвищенною загрозою, громадян РФ та Білорусі стали ще ретельніше перевіряти на українському кордоні.

Під посилений контроль потрапляють громадяни РФ і Білорусі віком 18-60 років. На кордоні проводять перевірку намірів таких осіб для в'їзду в Україну.

За даними розвідки та спецслужб США, РФ може розпочати напад на Україну вже в середу, 16 лютого.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?