Зеленський звернувся з пропозицією до Байдена щодо захисту України
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський звернувся з пропозицією до Байдена щодо захисту України

Зеленський звернувся з пропозицією до Байдена щодо захисту України
Джерело:  online.ua

13 лютого глава держави Володимир Зеленський закликав американського лідера Джо Байдена відвідати Україну найближчими днями. На думку президента, це може захистити нашу країну від вторгнення РФ.

Джерело:  пресслужба президента  України

Зеленський просить Байдена невідкладно приїхати в Україну

Переконаний, що ваш приїзд до Києва в найближчі дні, що є вирішальними для стабілізації ситуації, буде потужним сигналом та сприятиме деескалації, - наголосив Володимир Зеленський.

Під час перемовин президенти детально обговорили безпекову ситуацію навколо України – вони також обмінялися наявними даними й обговорили шляхи деескалації.

За словами Володимира Зеленського, офіційний Київ усвідомлює всі поточні ризики таготовий до будь-якого розвитку подій.

Зупинимо будь-яку ескалацію в бік України. Столиця України, Київ, інші міста нашої держави – Харків і Львів, Дніпро й Одеса – у безпеці та під надійним захистом, – зазначив глава держави.

Український лідер плекає надію, що підтримка Штатів та інших міжнародних партнерів допоможе запобігти поширенню панічних настроїв.

Президент подякував за кроки Білого дому, який продовжує надавати Україні дієву підтримку.

Ми її відчуваємо. І розраховуємо, що вона, серед іншого, допоможе запобігти поширенню панічних настроїв, – додав Зеленський.

Президент нагадав про важливість надання дієвих гарантій безпеки України. Глава держави наголосив, що офіційний Київ готовий обговорювати їх у різних форматах.

Співрозмовники підтвердили єдність позицій щодо важливості продовження політико-дипломатичних зусиль з метою розблокування мирного процесу та відновлення стабільності. Президент України окремо наголосив, що наша держава виступає виключно за мирне врегулювання конфлікту. Було приділено увагу крокам, що здійснюються для деескалації та досягнення миру в межах усіх наявних переговорних форматів, - повідомляє ОП.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?