США звинувачують РФ у подальшому збільшені військової присутності поряд з кордоном України
Категорія
Політика
Дата публікації

США звинувачують РФ у подальшому збільшені військової присутності поряд з кордоном України

США звинувачують РФ у подальшому збільшені військової присутності поряд з кордоном України
Джерело:  online.ua

Представники адміністрації президента США Джо Байдена заявляють, що незважаючі на заяви про часткове відведення військ, РФ збільшила кількість військовослужбовців поряд з українським кордоном на 7 тис.

Джерело: ABC News

РФ продовжує нарощувати військову присутніть на кордоні з Україною 

Зазначається, що оцінка чисельності військових РФ поряд з українським кордоном була проведена наступного дня після заяв Кремля про часткове відведення.

Росія збільшила свою присутність уздовж українського кордону на цілих 7000 військовослужбовців за останні кілька днів, причому деякі з них прибули у середу, - повідомив один з високопосадовців Білого дому.

За словами речника Держдепу Неда Прайса, США з тревогою спостерігають за військовим нарощуванням РФ поряд з українським кордоном.

В останні тижні і навіть останніми днями ми спостерігаємо зворотне: на кордоні більше, а не менше російських сил. І вони висуваються, відповідно, на бойові позиції. Це викликає глибоку занепокоєність, - повідомив представник Держдепу.

Дипломат звернув увагу на те, що Кремль останніми днями активно поширював через пресу численні історії, що давали привід для вторгнення в Україну.

Ми особливо стурбовані заявами президента РФ Володимира Путіна та інших російських офіційних осіб про "геноцид" на Донбасі. Жодне з цих тверджень не має під собою підстав. Це, однак, не завадило росіянам просувати ці помилкові твердження, включаючи повідомлення про безіменні масові поховання мирних жителів, ймовірно вбитих українськими Збройними силами, та заяви про те, що Сполучені Штати чи Україна розробляють біологічну чи хімічну зброю, - повідомив речник Держдепу.

Фото - facebook.com/mod.mil.rus

За його словами, подібні твердження Кремль може використати як привід для вторгнення в Україну.

Загроза російського вторгнення в Україну

У той же час американська преса вже пише про нову дату ймовірного вторгнення РФ в Україну, називаючі 20 лютого.

Як  повідомляє Politico, на думку військового аналітика, старшого наукового співробітника Центру військово-морського аналізу Майкла Кофмана, перспектива вторгнення РФ в Україну 16 лютого з самого початку була перебільшена.

Аналітик радить звернути увагу на 20 лютого і найближчі дні і тижні після цієї дати.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?