У Путіна заявили про готовність до переговорів із Заходом стосовно України
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна заявили про готовність до переговорів із Заходом стосовно України

У Путіна заявили про готовність до переговорів із Заходом стосовно України
Джерело:  online.ua

Прессекретар голови Кремля Володимира Путіна Дмитро Пєсков повідомив, що Москва готова до подальших переговорів із Західними країнами стосовно України та "гарантій безпеки" у Європі.

Джерело:  CNN

Кремль заявляє про готовність до переговорів по Україні 

За словами Пєскова, Україна - це лише частина проблеми напружених відносин між РФ та Західними країнами.

Насамперед, президент Путін завжди вимагав переговорів та дипломатії. І фактично він ініціював питання про гарантії безпеки для Російської Федерації. Україна - це лише частина проблеми, це частина більшої проблеми гарантій безпеки для Росії, і, звісно, президент Путін готовий до переговорів, - заявив Пєсков.

Між тим, представник РФ в Євросоюзі Володимир Чижов заявив, що Росія не нападе на Україну, якщо її не спровокувати.

Ми не здійснимо вторгнення в Україну, якщо нас не спровокують на це. Якщо українці нападуть на Росію, годі й дивуватися, якщо ми дамо у відповідь, - заявив російський дипломат.

Він вкотре повторив один з ключових тезисів Кремля про необхідність захисту російських громадян, що проживають на території Донбасу.

Чижов заявив про йомовірність провокації збоку України проти проросійських бойовиків на Донбасі, що може призвести до відновлення бойових дій.

Спровокувавши їх, а потім ударивши по них щосили, тим самим змусивши Росію на реакцію, щоб уникнути гуманітарної катастрофи на своїх кордонах, - заявив російський дипломат.

У той же час, за інформацією  The Washington Post  стало відомо, що Білий дім ще у листопаді минулого року створив оперативну групу експертів з розробки дій у відповідь на ймовірне російське вторгнення в Україну.

Фото - Flickr.com

Радник президента США Джо Байдена з питань нацбезпеки Джейк Салліван звернувся до директора зі стратегічного планування Ради національної безпеки Алекса Біка з проханням зайнятися формуванням групи.

До групи увійшли спеціалісти з із Міністерства оборони, Держдепартаменту, Міністерства енергетики, Міністерства фінансів, Міністерства внутрішньої безпеки, а також представників розвідки та Агентства США з міжнародного розвитку.

Представники групи створили інструкцію, в якій вказуються заходи, які Вашингтон може вжити у разі вторгнення РФ в Україну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?