Україна скликає термінову зустріч із Росією та західними партнерами
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна скликає термінову зустріч із Росією та західними партнерами

Україна скликає термінову зустріч із Росією та західними партнерами
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба офіційно повідомив, що Україна скликає екстрену зустріч з Росією та всіма державами-учасницями Віденського документа ОБСЄ, щоб детально обговорити посилення та переміщення військ РФ уздовж кордону нашої країни та в тимчасово окупованому Криму.

Джерело: Twitter-сторінка Дмитра Кулеби

Україна скликає термінову зустріч з РФ через загрозу нападу

Росія не відповіла на наш запит за Віденським документом. Ми робимо наступний крок. Україна скликає зустріч з РФ та всіма державами-учасницями протягом наступних 48 годин для обговорення посилення та переміщення військ РФ уздовж нашого кордону та у тимчасово окупованому Криму, - наголосив очільник МЗС України.

За словами українського дипломатта, якщо команда російського президента Володимира Путіна серйозно ставиться до своїх заяв про неподільність безпеки на просторі ОБСЄ, вона повинна виконати свої зобов’язання щодо військової прозорості задля зниження напруги та зміцнення безпеки для всіх держав-учасниць.

Як уже згадувалося раніше, 11 лютого офіційний Київ активував механізм зниження ризиків ОБСЄ і звернувся до Кремля у зв’язку з його військовою діяльністю поруч з кордонами нашої країни та в анексованому Криму.

Зазначимо, що в положенням Віденського документа йдеться про те, що російська влада повинання була б протягом 48 годин надати точні райони проведення військової діяльності, повідомити дати її завершення, а також найменування, підпорядкованість, кількість військових формувань; також типи озброєнь та військової техніки, які беруть у ній участь.

У разі її відсутності або надання недостатньої чи неналежної інформації, Україна звернеться до РФ та решти держав-учасниць Віденського документа щодо скликання надзвичайної зустрічі, на якій РФ повинна буде надати роз’яснення, - заявив нещодвно Кулеба.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?