У Байдена відреагували на чутки про фінальне рішення Путіна щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

У Байдена відреагували на чутки про фінальне рішення Путіна щодо України

У Байдена відреагували на чутки про фінальне рішення Путіна щодо України
Джерело:  online.ua

Речник Державного департаменту США Нед Прайс почав стверджувати, що очільник Кремля Володимир Путін ще не ухвалив фінальне рішення щодо повномасштабного нападу РФ на Україну. Саме такою була реакція представника команди Джо Байдена на чутки про те, що вторгнення Росії відбудеться 15 або 16 лютого.

Джерело: Ютуб-канал Держдепу США

США спростували чутки про невідворотній напад РФ на Україну

Я хочу наголосити ще раз, що офіційні особи США не казали офіційно. Ми не заявляли, що президент Путін ухвалив остаточне рішення починати широкомасштабний наступ в Україні. Тому ми і кажемо, що залишається незначна можливість розв’язати цю ситуацію через дипломатичні перемовини, - заявив речник Держдепу.

За словами Прайса, останні дії РФ вказують на те, що вона має намір здійснити новий напад на Україну, оскільки невпинно продовжує зосереджувати військову техніку та особовий склад біля кордонив нашої країни.

Речник Держдепу звернув увагу на те, що команда Джо Байдена налаштована вести діалог з Кремлеи щодо безпеки в Європі відразу, як офіційна Москва розпочне деескалацію.

Окрім того, він поділився новими даними розвідки США. Остання повідомляє про те, що Росія завозить дедалі більше ракетних комплексів та артилерії до підрозділів поблизу українських кордонів.

Як стверджує Нед Прайс, їх уже поставили у бойові позиції, а це означає, що вони готові для оперативного розгортання і застосування в бойових діях.

Що відомо про можливий напад РФ на Україну

Нещодавно британські журналісти почали стверджувати, що Байден нібито попередив союзників по НАТО, що РФ планує розпочати повномасштабний наступ на Україну у найближчі декілька днів. ЗМІ запевняли, що Росія може вдатися до нанесення масових ракетних та авіаударів.

Німецькі журналісти дізналися від своїх інсайдерів у ЦРУ, що атака може відбутися уже 16 лютого 2022 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?